Kétórás program

2021.07.08. 11:22

Láthatjuk, hogyan épül az alagút Sopronban

Várhatóan augusztus végén nyitják meg az M85-ös gyorsforgalmi út részeként megépülő bécsi-dombi alagutat bemutató látogatóközpontot. A tervek szerint havonta két pénteken, alkalmanként két turnusban fogadják az érdeklődőket a hozzávetőlegesen kétórás programra, ahol fotót és videót is lehet készíteni.

Bódvai Ildikó

Fotó: Máthé Daniella

A bécsi-dombi alagút megtekintésére július közepétől lehet regisztrálni a www.alagutlatogatas.hu oldalon. A látogatóközpont a Pozsonyi útról közelíthető meg, az M85 épülő nyomvonalán a Bécsi-domb felé kell fordulni. Mivel az út munkaterületen vezet át, tilos letérni róla, megállni is csak a kijelölt helyen szabad.

Tíz perccel a meghirdetett időpont előtt kell érkezni az alagút felvonulási területe előtti parkolóba, majd a gyalogoskapu előtt lesz a gyülekezés. A kapun csak a látogatásvezető kíséretében szabad belépni. Legalább túracipő viselése ajánlott, szandál, tornacipő, vászon edzőcipő nem elfogadható. Aki nem megfelelő cipőben érkezik, nem vehet részt a programon.

A program egy előadással indul a látogatóközpontban, amelynek keretében ismertetik az M85-ös gyorsforgalmi út és a bécsi-dombi alagút építésével kapcsolatos legfontosabb információkat és érdekességeket. Meg lehet tekinteni a kiállítást és ki lehet próbálni a geodéziai műszereket. A látogatás egy rövid sétával zárul az alagútépítés felvonulási területe melletti dombon, ahonnan kitűnő a rálátás az alagút keleti portáljára. Láthatósági mellényt és a munkaterületen kötelező védősisakot mindenkinek biztosítanak. A program hossza két óra, fotó és videó készítésére van lehetőség.

A 16 főnél nagyobb iskolai csoportoknak az [email protected] e-mail-címen kell jelentkezniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában