Autóval csak engedéllyel

2021.07.02. 19:08

Így lehet közlekedni a töltéseken Győrben – Térkép

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG) térképes segédletet készített, hogy egyértelműsítse, hogy hova, milyen járművel lehet behajtani a töltésekre Győrben.

kisalfold.hu

Az ÉDUVIZIG állandó engedélyt adott ki a vagyonkezelésében álló töltéskoronákon kerékpárral, segédmotoros kerékpárral, motorkerékpárral, valamint állati vontatású járművel és lóháton történő közlekedésre, továbbá keresztirányú közlekedésre a töltés rámpákon, amennyiben a közlekedő betartja a töltésközlekedés általános szabályait és feltételeit.

A sorompóval, vagy egyéb módon lezárt töltéskoronán az egy nyomon haladó jármű és gyalogos forgalom áthaladását biztosítja igazgatóságunk, azonban állati vontatású járművel nem lehet közlekedni. Szakfeladatok ellátása vagy egyéb okból az ÉDUVIZIG lakossági használatból ideiglenesen vagy véglegesen kivonhat töltésszakaszokat, melyeken tilos közlekedni gyalogosan vagy bármilyen eszközzel.

Egyes töltésszakaszokon jogszerűen kiváltott engedély birtokában, a meghatározott szabályok betartása mellett egyéb járművel is lehet közlekedni. A 2021. évben megváltott engedélyek 2022. január 31-ig érvényesek.

Felhívják a figyelmet, hogy a fentiekben ismertetett lakosság általi töltéshasználati lehetőségek csak a tényleges árvízvédekezés nélküli időre értendők és kizárólag a védművek koronáin történő igénybevételre terjednek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában