Turizmus

2021.07.28. 15:29

Hellofertőrákos – Egyesület alakult a község turizmusának fejlesztéséért

Fertőrákoson megalakult a Hellofertőrákos Turisztikai Egyesület. A tizennégy alapító tag célja a helyi turizmus fejlesztése. Gasztronómiai és egyéb programok szervezésével szeretnék elérni, hogy a turisták jól érezzék magukat és minél tovább maradjanak.

Bódvai Ildikó

– Fertőrákos idegenforgalmi kínálatának fejlesztését tűztük célul közös programok szervezésével és a helyi önkormányzat támogatásával. A tagjaink között vannak étterem- és szálláshely-tulajdonosok, borászok és kézműves terméket készítő vállalkozó. Az a cél, hogy ha valaki ellátogat ide, akár a Barlangszínház vendégeként, akár kerékpáros turistaként, megismerje a települést, találkozzon több programlehetőséggel és legközelebb is térjen vissza hozzánk. Egyik tagtársunk, Ambrozy Andrea közreműködésével Ausztria felé is szeretnénk terjeszkedni és az ottani Nyitott Pincék Programhoz hasonlót szervezni – mondta dr. Némethné Luka Éva, a Hellofertőrákos Turisztikai Egyesület elnöke, aki egy vendégházat üzemeltet a településen.

– Fertőrákoson a kerékpáros-turizmus dominál, elsősorban az ő fogadásukra vagyunk felkészülve, de más területek felé is szeretnénk nyitni – tette hozzá Szentesiné Szabó Éva elnökségi tag, aki családi panziót vezet a falu központjában.

– Az együttműködés valójában már tavaly megkezdődött. Az egyesület egy hónappal ezelőtti alakuló közgyűlésén a formalizált szervezeti keretekben rejlő lehetőségeket beszéltük át és vázoltuk a legközelebbi terveket – mondta Tompa Judit programszervező, az egyesület titkára. Hozzátette, fontos feladatuk a lakosság, az önkormányzat, a civil szervezetek és a vállalkozások turisztikai tevékenységének összehangolása. Emellett igyekeznek felkutatni azokat a pénzügyi és pályázati lehetőségeket, amelyek az idegenforgalom fejlesztésére fordíthatók.

– Szeretnénk a jelenleginél sokkal több információval szolgálni az ide érkezőknek településünk értékeiről és a fellelhető szolgáltatásokról – tette hozzá. Ennek érdekében az önkormányzattal együttműködve a kerékpárút mellett pihenőpadokat és információs táblákat helyeznek ki. A táblákon a fontosabb látnivalókat és a településen működő vállalkozásokat mutatják be. A padok beszerzését a helyi önkormányzat vállalta és hamarosan a felszerelés is megtörténik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában