Helyi közélet

2021.07.26. 12:46

Három új tűzoltó kezdi meg szolgálatát Győr-Moson-Sopron megyében

Ma kezdték meg szolgálatukat Sopronban és Mosonmagyaróváron.

kisalfold.hu

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Pénteken délelőtt hetvenhárom frissen végzett tűzoltó tett esküt a katasztrófavédelem székháza előtt. Az újoncok a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ öt hónapos kiképzését tudhatják maguk mögött, amit sikeres vizsgákkal zártak. A frissen végzett tűzoltók részletes elméleti és gyakorlati képzést teljesítettek, amit egy tűzoltóságon eltöltött háromhetes gyakorlat követett.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában a most végzett hallgatók közül a mai naptól három tűzoltó kezdi meg szolgálatát.

Papp Dániel tűzoltó őrmester a soproni hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományába kerül, Szabó Csaba és Kovács Attila tűzoltó őrmesterek pedig a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltó-parancsnokságon kezdik meg a munkát beosztott tűzoltói beosztásban.

Fotó: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az újoncokat Sári Ákos tűzoltó alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese fogadta az első napon a győri igazgatóságon, ahol gratulált nekik a képzés sikeres elvégzéséhez. Az igazgatóhelyettes elmondta, hogy az elmúlt hónapokban megkapták az elméleti alapokat, amelyre építkezni kell, de az igazi gyakorlati munka most kezdődik új munkahelyükön, ahol ne féljenek kérdezni, hiszen számíthatnak az idősebb tűzoltók segítségére, az ő tapasztalataikra. A fiatalokat az alezredes arra biztatta, hogy váljanak igazi csapattaggá, ahol egymást segítve dolgoznak, de fontosnak tartotta azt is, hogy munkájukat kellő alázattal végezzék, és tiszteljék elöljáróikat. Az újoncokat az igazgatóhelyettes a tanulás folytatására is ösztönözte, hiszen az egyre növekvő tudással lehetőségeik is bővülnek, hogy megtalálják végleges helyüket a szervezetben. Az alezredes búcsúzóul eredményes munkát, és szép pályafutást kívánt mindannyiuknak a jövőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában