Nyári szünet

2021.07.20. 13:19

Együtt táboroznak ép és sérült gyerekek Győrzámolyon – fotók

Nyolc halmozottan sérült, és nyolc ép gyermek táborozik együtt Győrzámolyon az Egészségközpontban öt napon át.

Simon Roberta

Fotós: HUSZAR GABOR

Az ötödik nyári integrált napközis foglalkozáson barátságok kötődnek, a párokba állított gyerekek pedig többek között megtanulják a másik elfogadását, és az élet apró örömeinek megbecsülését.

Az Egy a Világunk Alapítvány célja a Győrben és környékén élő, halmozottan sérült gyermekek komplex fejlesztése.

- Rehabilitációs foglalkozásokat szervezünk, támogatjuk a gyermekek fejlődését biztosító terápiákat, gépírást, illetve gépi írást oktatunk a sérült és nem sérült gyermekeknek. Előadásokat, tanácsadásokat tartunk valamint működtetünk egy Szülőklubot is. Együttműködünk és szoros kapcsolatot tartunk más alapítványokkal, egyesületekkel is. Támogatjuk a szabadidős tevékenységek végzéséhez szükséges speciális eszközök megvásárlását és közös programokat szervezünk sérült és nem sérült gyermekeknek, mert fontos az érzékenyítés – sorolta Tremmelné Kovács Nóra, az alapítvány vezetője, aki a személyes érintettsége miatt hozta létre férjével az egyesületet.

- A gyermekek többsége súlyos mozgássérült, nem beszél, értelmi képességeik változóak. Jelenleg a fő tevékenységünk, hogy a gyermekeknek szabadidős programokat szervezünk, ahol ép társaikkal együtt vesznek részt, lehetőleg szülők nélkül. Ilyen a minden évben megszervezett nyári táborunk, ami mindig nagy sikerrel zárul – mondta el Nóra.

 

- Idén Micimackóval és barátaival ismerkedhetnek meg a gyerekek. Egy sérült gyermek mellett egy ép gyermek, és egy felnőtt segítő van jelen minden nap reggeltől délutánig. A résztvevők a százholdas pagony egy egy lakójának bőrébe bújva vesz részt különböző játékokon és tornagyakorlatokon – fejtette ki Fejes Tímea az Öt napos tábor állandó vezetője.

- Péntekre a gyerekek egy produkcióval készülnek, amit a szülőknek adnak majd elő – tette hozzá Tímea, akitől azt is megtudtuk, hogy a legtöbb gyerek nem tudja otthon elmesélni az aznapi élményét, ezért egy füzetbe minden nap ép társaik rajzain keresztül mutatják meg azokat.

-További programokat is szervezünk szem előtt tartva azt, hogy a halmozottan sérült gyermekek is számtalan dologra képesek. Ugyan segítséggel és másképp, mint az épek, de képesek! – hangsúlyozta az alapítvány vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában