Eltűntek

2021.07.26. 17:08

Dunaremetén márványtábla őrzi a hősi halottak emlékét

Kukla Ferdinánd tíz katonatársával együtt 1945-ben tűnt el Dunaremetén. A sorsukról biztosat tudni nem lehet, és idáig végső nyughelyre sem leltek. A helyi önkormányzat most egy külön sírhelyet és márványtáblát avatott az eltűntek tiszteletére.

kisalfold.hu

Kukla Ferdinánd 1922-ben született és 1945-ben tűnt vagy hunyt el több katonatársával egyetemben. Vannak, akik úgy vélik, hogy a szovjet hadsereg katonái végeztek a magyar hont védő katonákkal, ez azonban nem bizonyítható, és az évek múlásával valószínűleg már nem is lesz az. Egy dolog biztos, Dunaremete tiszteleg a valamikori katonák előtt.

– Sokáig nyomoztunk, hogy mi lett a sorsa Kukla Ferdinándnak és bajtársainak, de sajnos még a hadügyminisztérium sem tudott pontos felvilágosítást adni. Úgy döntöttünk, hogy egy márványtáblát avatunk a remetei temetőben az elhunytak tiszteletére, hogy a Szlovákiában élő hozzátartozók végre egy síremlék előtt gondolhassanak a valamikor eltűnt rokonaikra – mondta Marovics Géza, Dunaremete polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában