Esküt tettek

2021.07.19. 19:41

Diplomaátadó ünnepséget tartottak a győri Széchenyi István Egyetem négy karán

A győri Széchenyi István Egyetem kilenc karán több mint 1600 hallgató tett sikeres záróvizsgát a most záruló félévben. Közülük az Egészség- és Sporttudományi Kar, az Apáczai Csere János Kar, az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar, valamint a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar végzettjei a hétvégén tartott ünnepségeken vehették át diplomájukat.

Széchenyi István Egyetem

Forrás: SZE

Fotó: Mekli Zoltan

A hallgatók életében talán a legfontosabb pillanat, amikor többéves erőfeszítésük eredményeként ünnepélyes külsőségek között átvehetik oklevelüket. A koronavírus-járvány miatt tavaly nyáron és idén februárban nem kerülhetett sor ilyen eseményekre a Széchenyi István Egyetemen, a mostani tanév végén azonban már lehetőség nyílt az ünnepségek megtartására. A sort a Művészeti Kar nyitotta június végén, amelyet a mostani hétvégén az Egészség- és Sporttudományi Kar, az Apáczai Csere János Kar, az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar, valamint a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar folytatott a Győr Városi Egyetemi Csarnokban. Ezeken a karokon több mint 700 fiatal szerzett most diplomát.

Az Egészség- és Sporttudományi Kar ünnepélyén Győr nevében prof. dr. Dézsi Csaba András polgármester, a kar tudományos dékánhelyettese is szólt a jelenlévőkhöz. „Kívánom mindenkinek, hogy sikerüljön megtalálnia azt a helyet, ahol nemcsak elkezdheti azt a munkát, amire diplomája feljogosítja, hanem szeresse is azt. Találják meg benne számításukat, megélhetésüket, örömüket, fejlesszék folyamatosan a tudásukat” – fogalmazott. Köszönetet mondott a Széchenyi István Egyetem oktatóinak a tartalmas, színvonalas képzésért, a járvány miatti nehéz időszakban tanúsított kitartásért és az áldozatos munkáért, valamint a hozzátartozóknak a hallgatók segítéséért. A végzettekhez fordulva pedig azt mondta: „Mindenkinek szívből gratulálok, hiszen ez győzelemnek számít az életben. Mit tehet egy győztes? Örül egy napig, majd felkészül az újabb küzdelemre. Van, akinek ez a munka, van, akinek pedig a következő diploma megszerzése lesz.”

Ahogy az Egészség- és Sporttudományi Karon, úgy az Apáczai Csere János Karon, az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karon, valamint a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karon végzettek is ünnepélyes esküt tettek arra, hogy megszerzett tudásukat a Széchenyi István Egyetem tisztességére, embertársaik javára, népük és hazájuk dicsőségére fordítják, és szakadatlanul gyarapítják. A jogi kar ünnepségén a végzett joghallgatókat a hagyományoknak megfelelően doktorrá avatták.

A Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Kara, Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kara, Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara, valamint Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara a tervek szerint szeptember elején tartja diplomaátadó ünnepségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában