Az elmúlt évtized legjelentősebb megyei kerékpáros-fejlesztése

2021.07.15. 07:14

Célegyenesben a Győr és Pannonhalma közötti bringaút

A Győr és Pannonhalma közötti közel 18 kilométer hosszú kerékpárutat szeptember végén hivatalosan is átadják. A kivitelezést a Colas Út Építőipari Zrt. végzi 1,8 milliárd forint értékben.

Szeghalmi Balázs

Több mint egy éven át a kerékpárút teljes szakaszán intenzíven folytak a munkálatok. Győr és Pannonhalma között 11,6 kilométeren új szakasz épült, 6,1 kilométeren pedig a meglévő önkormányzati, gyalog- és kerékpárutakat újították fel, szélesítették ki, illetve burkolati jelekkel látták el ezeket.

– A térség országgyűlési képviselőjeként azért kezdeményeztem a két város között kerékpárút építését, mert biztos vagyok benne, hogy jól szolgálja a turisztikai célokat és a településeken belül közlekedőket. A kivitelezés során rengeteg szakmai és lakossági egyeztetésre volt szükség. Nagyon sok lakóval beszéltem magam is és folyamatosan közvetítettem a felvetéseiket az illetékes állami szervezetek felé. A problémák többsége megoldódott. Számos olyan műszaki vagy tervezési gondot kellett orvosolni, amelyekre a kivitelezés közben derült fény – kezdte Kara Ákos, aki kerékpárral érkezett találkozónkra, a bringaút écsi pihenőhelyére.

Az út kialakítása még a járvány első hulláma előtt, tavaly tél végén kezdődött.

– Az új kerékpárút építésével még számos feladat vár ránk, ezért szeptember közepéig folyamatos munkavégzésre kell számítani elsősorban Nyúlon, illetve Győrben Kismegyeren és a Szent Imre úton. Várhatóan szeptember közepére helyükre kerülnek a szalagkorlátok is. Összességében nyugodtan mondhatom, hogy ez a fejlesztés már a célegyenesben van” – tette hozzá Győr egyik országgyűlési képviselője.

Az építéssel érintett területeken lakók, így különösen az écsi Fő utca, a nyúli Kossuth utca, a pannonhalmi Dózsa György utca és a győri Szent Imre út lakosainak türelméért elismerés és köszönet jár. Az említett utcákban a bringásoknak különösen figyelmesen és lassabban kell majd tekerniük; ezeken a helyszíneken bármikor találkozhatnak autósokkal, gyalogosokkal.

Újabb projektek

Kara Ákos újabb kerékpáros-fejlesztésekre is koncentrál, hiszen ősszel kezdődik el a Győr–Gönyű kerékpárút folytatásában a Komáromig tartó szakasz építése. Emellett az országgyűlési képviselő azért dolgozik, hogy a Ménfőcsanak–Tényő–Sokorópátka bringaút tervezésére is sikerüljön kormányzati forrást szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában