Városi szerepvállalás, egyszeri segítség

2021.07.12. 15:21

72 millió forintos támogatással segíti a mosonmagyaróvári önkormányzat a Karolina Kórház újraindulását

A támogatási szerződést a napokban írta alá a városházán dr. Takler Ágnes főigazgató főorvos és Árvay István mosonmagyaróvári polgármester.

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld

Fotó: Vizsy-Gombosi Lilla

Egyszeri támogatással segíti a Karolina Kórház újraindítását a mosonmagyaróvári önkormányzat. Amint arról korábban a Kisalföldben beszámoltunk, a képviselő-testület június 24-én megtartott ülésén határozatot hozott arról, hogy 72 millió forinttal segíti a város az egészségügyi intézményt. A támogatás felhasználására és ellenőrzésére vonatkozóan az önkormányzat nevében támogatási szerződést kötött a napokban Árvay István dr. Takler Ágnessel, a Karolina Kórház főigazgató főorvosával.

A támogatással július elsején elindulhatott a sebészet traumatológia mátrix, július 15-én pedig a szülészeti és nőgyógyászati osztály. Utóbbi a szülészettel integrált gyermekgyógyászati részlegként a gyermekgyógyászati ügyeletet is ellátja.

A kórházak irányítási és ellátási struktúrájának átalakítása, az alapellátási rendszer megerősítése napirenden van. Az ezzel kapcsolatos központi döntés megszületéséig átmeneti megoldásra van szükség. A Karolina Kórház jelenlegi fenntartója, az Országos Kórházi Főigazgatóság és a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház vezetése is támogatta a főigazgató kezdeményezését, hogy az ellátások újraindításához – akár közreműködők foglalkoztatásával vagy önkormányzati hozzájárulással – külső támogatást vegyen igénybe. A Karolina Kórház vezetősége lehetőséget lát arra, hogy a szakemberhiányt megoldva a nem működő részlegeket újraindítsa. Gyors segítségként ehhez pénzre volt szüksége a kórháznak, ezért fordultak az önkormányzathoz.

Egyszeri támogatásról van szó, mert az intézménynek nem fenntartója a város. A támogatási összeget a Karolina Kórház és Rendelőintézet Magyar Államkincstárnál vezetett elszámolási számláján különítik el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában