Kultúra

2021.06.04. 14:10

Megnyitották a Dohnányi-termet a Fertőrákosi Barlangszínházban – fotók

Új turisztikai attrakciókat mutattak be.

kisalfold.hu

20210604. Fertőrákosi Barlangszínház, Dohnányi Ernő terem megnyitója. Fényképek: Szalay Károly SZK Kisalföld Sopron

- A Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. konzorciumi vezetésében, a Széchenyi 2020 program keretében a Fertő-táj világörökségi térségében öt település hat helyszíne is megújult. A fejlesztési csomag utolsó elemeként a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház interaktív élményelemekkel történő turisztikai fejlesztése, valamint az újonnan kialakított Dohnányi-terem készült el – mondta az ünnepélyes átadáson Kárpáti Béla, a fejlesztő Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette, a tanösvény és a kiállítási installáció a tartalmi fejlesztésen túl új turisztikai attrakciókkal is bővült. Amikor egy család idelátogat, egy szerethető projekttel találkozik, ahonnan élményekkel gazdagodva térhetnek haza. A fejlesztési projekt többi elemére utalva azt mondta: „Egy asztalt terítünk a turizmus számára, ahol lehet csemegézni a térség kulturális értékei között.” Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője méltatta a Barlangszínház most átadott Dohnányi-kamaratermét, egyben köszönetet mondott Magyarország kormányának, hogy biztosították a szükséges forrásokat.

Pataki András, a Barlangszínházat is működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója személyes élményeit felelevenítve emlékeztette a hallgatóságot, köztük a fertőrákosi diákokat, a trianoni békediktátum gyászos következményeire, egyben a 2010 óta ünnepelt nemzeti összetartozás napjára. Dohnányi Ernőre, a térség neves zeneszerzőjére és karmesterére is emlékezett, aki a barlangszínházat annak idején játszóhelyként felfedezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában