elismerés

2021.06.21. 11:00

Lions-díjas lett Kiss János, a Győri Balett alapítója

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége minden évben konvención értékeli az elmúlt év tapasztalatait és díjazza a szövetségért végzett kiemelkedő munkát.

kisalfold.hu

Ilyenkor ítélik oda annak a kiemelkedő személyiségnek a Lions-díjat, akit az országos tagság jelöl, és aki a legtöbb szavazatot kapja. 2021-ben Kiss János Kossuth-díjas érdemes művész, a Győri Balett alapítója vehette át az oroszlánszobrot és a vele járó oklevelet.

A résztvevők felállva, hosszas tapssal köszöntötték a balettművészt. Olyan hírességek sorát követte, mint a szintén győri kötődésű Benkő László, az Omega alapítója, vagy Jordán Tamás, a Halhatatlanok Társaságának örökös tagja, illetve a korábbi években szintén Lions-díjjal elismert Tolcsvay László Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, előadó, Snétberger Ferenc Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gitárművész, prof. dr. Decsi Tamás kandidátus, klinikaigazgató.

A Budapesten megtartott ünnepség műsorába is a Győri Balett táncosait hívták meg Velekei László igazgató kíséretében.

A Lions-év zárása egyben a tagok munkájának elismerésére is alkalom. A világ legeredményesebb civil szervezetének alapítójáról, Melwin Jonesról elnevezett díjat az Első Győri Lions Club tagja, dr. Solymosi Péter vehette át sok éven át nyújtott példamutató támogatásáért. Kormányzói kitüntetést kapott dr. Solymosiné dr. Kiss Ilona eredményes tagfejlesztési munkájáért. A kabinetkincstárnoki megbízást Szarvas Kriszta, a győri Patrónus LC tagja nyerte el. Ősztől a 2021–22-es év kormányzói feladatát dr. Fogarassy Csaba, a gödöllői Szent István Egyetem docense veszi át Keys Máriától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában