További enyhítések

2021.06.09. 22:35

Koronavírus – Csütörtöktől új járványügyi szabályok lépnek életbe Ausztriában

Nem korlátozzák, hogy hányan utazhatnak a turistabuszokon és a kirándulóhajókon. A szabadtéri rendezvényeken nem kell maszkot viselni.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Sebastian Kurz szövetségi kancellár szerint három hetes ritmusban haladnak az enyhítésekkel. Legutóbb május végén jelentettek be módosításokat a járványügyi korlátozásokban.

A csökkenő fertőzésszámoknak köszönhetően július 1-től a 3 G-szabály betartása mellett, szinte az összes járványügyi korlátozást feloldhatják Ausztriában. Bizonyos enyhítések már csütörtöktől érvénybe lépnek – írja a volksgruppen.orf.at. Ilyen például, hogy csütörtöktől a szabadtéri rendezvényeken nem kell maszkot viselni. A vendéglátóhelyen nyolc felnőtt ülhet egy asztalhoz, szabadtéren pedig 16-an is ehetnek, ihatnak együtt.

Eltörlik a turistabuszok és a kirándulóhajók által egyszerre szállítható utasok számának korlátozását is, de a „3-G-szabályt itt is be kell majd tartani, ami azt jelenti, hogy vagy tesztelni kell vagy rendelkezni kell oltással, illetve igazolással a vírusból való felgyógyulásról.

Július 1-től megszűnik a vendéglátóhelyek nyitvatartását érintő időkorlát, de a diszkókban még továbbra is tilos lesz táncolni és a bárpultnál elfogyasztani az italt, közölte szerdán Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában