Mindent elfogatdtak

2021.06.25. 10:12

Az 1. közgyűlés a járvány után Sopronban

Megtartotta a pandémia utáni első rendes és rendkívüli közgyűlését is tegnap a soproni önkormányzat. Az előterjesztéseket kivétel nélkül elfogadta a képviselő-testület.

Etzl Edgár

2021.06.24. Sopron. Közgyûlést tartottak Sopronban. Stöckert Tamás rendõrkapitány, Csiszár Szabolcs, Dr. Simon István, Farkas Ciprián, Dr Kovács Gábor aljegyzõ szerepel. Fotók: Máthé Daniella, Kisalföld

Forrás: Kisalföld

Fotó: Máthé Daniella

Az ülésen dr. Herczeg Zoltán rend­őr alezredes, kapitányságvezető beszámolt Sopron és vonzáskörzete 2020. évi közrend- és közlekedésbiztonsági helyzetéről. A rendőrkapitány elmondta, az elmúlt évekhez képest csökkent a bűnesetek száma a városban. A beszámolót a képviselők elfogadták.

Fotó: Máthé Daniella / Kisalföld

Meghatározták a 2021. második félévi munkatervet, a következő közgyűlések eszerint szeptember 30., október 28., november 25. és december 22. napokon lesznek.

A képviselők elfogadták Farkas Ciprián polgármester előterjesztését, hogy a Soproni Gyógyközpont dolgozóinak Semmelweis-napi 3 millió forintos támogatását 6 millióra bővítsék a pandémiás időszakban mutatott teljesítményükért.

A Soproni Múzeum az idei „Hűség 100 Népszavazás” rendezvénysorozat részeként a várkerületi bástyaszakasz előtt júliusban időszaki kiállítás megrendezését tervezi, ehhez 16 millió forintot biztosít az önkormányzat.

A Hermann Alice Óvoda intézményvezetői pozícióját csak a jelenlegi igazgató, Nádasné Erdei Andrea pályázta meg, a testület 2026 júliusáig további bizalmat szavazott számára.

Öt közterület, az Újteleki (Neustiftgasse), a Hátulsó (Hintergasse) és a Fövényverem (Sandgrube) utcák, valamint az Ógabona tér (Alter Kornmarkt) és a Festő köz (Färbergassl) tábláinak kétnyelvűsítéséről is döntött a testület.

A képviselők az önkormányzati lakások és helyiségek bérbeadásáról szóló rendeletet is módosították: a közszolgálati feladatot ellátó foglalkoztatottak esetében növelték a jövedelemhatárokat, hogy továbbra is bérelni tudják lakásaikat. A rendes ülésen ezenkívül egy-egy ingatlan hasznosítását, illetve értékesítését is jóváhagyták.

A rendes közgyűlést rendkívüli követte

Elsőként arról döntött a testület, hogy felülvizsgálják Sopron Integrált Településfejlesztési Stratégiáját. Ezután elfogadták a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetői pályázatának kiírását, mivel a jelenlegi igazgató, Pataki András megbízatása 2022. január 31-én lejár.

A város idei költségvetéséről szóló rendeletét módosították, mivel az eredeti előirányzathoz képest nőtt a központi költségvetésből származó támogatás mértéke. A főösszeget módosító tételek összege: 856.087.480 forint. A közgyűlés továbbá két út értékesítéséről is döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában