Június 4.

2021.06.04. 20:35

A nemzeti összetartozás emlékművét avatták ma fel Kópházán – fotók

kisalfold.hu

A nemzeti összetartozás emlékművét avatták ma fel Kópházán „Rendületlenül” hirdeti a Nemzeti Összetartozás Emlékművén a történelmi Magyarországot ábrázoló bronzplakett, amely fölött a szétszakított nemzettestet jelképező kőtömb jeleníti meg a magyarság 101 évvel ezelőtti tragédiáját.

A Kópházán tartott ünnepségen Szedlacsek Emília, a Nemzeti Művelődési Intézet szakmai igazgatója mondott beszédet, kiemelve, hogy céljuk több településen hasonló, a nemzet összetartozását erősítő zarándokhely kialakítása, hogy azok emlékeztető jelei legyenek a Trianoni döntésnek és a határainkon kívül szakadt nemzettársainkkal való összetartozásnak.

 

Grubits Ferenc polgármester köszönetét fejezte ki a Magyar Nemzeti Intézetnek, hogy az emlékműállítást és a környezete rendbetételét támogatta.

A megemlékezésen Németh Antal kanonok szentelte fel és áldotta meg az emlékművet.

A helyi önkormányzat képviseletében Grubits Ferenc polgármester, Völgyi Géza alpolgármester és dr. Rabi Kinga jegyző, továbbá a Fidesz Kópházi Szervezete képviseletében – dr. Nagy Sándor, ifj. Firtl Mátyás és Firtl Mátyás korábbi országgyűlési képviselő – is megkoszorúzta Kópháza új emlékművét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában