három hetes ritmusban érkeznek a lazítások

2021.05.28. 17:18

Újabb enyhítések jönnek június 10-től Ausztriában

Júniusban már ismét utazhatunk távolsági és turistabuszokkal. Maszk előírásban változás és nagy találkozók júliustól.

kisalfold.hu

Sebastian Kurz szövetségi kancellár szerint az enyhítéseknek meg kell könnyítenie a vállalkozások és különösen az éttermek dolgát. A találkozókra vonatkozó korlátozások is változnak, ezentúl nyolc felnőtt találkozhat zárt térben, míg szabadtéren 16. Jelenleg négy vagy tíz ember engedélyezett. Kurz szerint a határforgalomnak is kevésbé kellene bürokratikusnak lennie. Bejelentette azt is, hogy június 10-től ismét utazhatunk távolsági és turistabuszokkal – írja a volksgruppen.orf.at.

A kancellár mindemellett további enyhítéseket ígért, amikkel három hetes ritmusban haladnak majd. Júliustól meg kell engedni, hogy esküvőket és nagy magánünnepségeket tarthassanak. A „3-G szabályt„ – vagyis vagy tesztelni kell vagy rendelkezni kell oltással, illetve igazolással a vírusból való felgyógyulásról – azonban fenn kell tartani. Kurz azt is bejelentette, hogy a maszkviselés is lazulhat. A részleteket a következő hetekben dolgozzák ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában