fenntarthatósági konferencia

2021.05.14. 09:35

Online beszélgetés Győr és környéke fenntarthatóságáról

Negyedik állomásán a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Harmadik előrehaladási jelentésének bemutatásával, Győr és térsége fenntarthatósági állapotának átbeszélésével és a fenntarthatósági dilemma megoldó köreinek elindításával folytatódik a sorozat.

kisalfold.hu

Forrás: 72tanitvany.hu

Tudja, hogy hol tart ma Magyarország a bolygónk megőrzése szempontjából egyre fontosabbá váló fenntarthatóság felé vezető úton? Beszélhetünk-e egyáltalán még a fenntarthatóság igényéről, vagy jobb, ha már inkább a nehézségekkel, válságokkal szembeni ellenállóképesség kialakításának feladatairól beszélünk? Tudjuk-e, hogy mit tehetnek egyes települések, közösségek ebben a folyamatban? Az Út a fenntarthatóság felé programsorozatban a szervezők ezekre a kérdésekre keresik a választ neves előadók, szakemberek segítségével.

Kaposvár, Vác és Miskolc után, 2021. május 14-én 14:00 – 18:00 óra között következő állomására, Győrbe érkezik el az „Út a fenntarthatóság felé” című online beszélgetéssorozat, amelyet a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom, a Pannonhalmi Főapátság a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetsége szervez.

Ez alkalommal a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Harmadik előrehaladási jelentésének bemutatásával, Győr és térsége fenntarthatósági állapotának átbeszélésével és a fenntarthatósági dilemma megoldó köreinek elindításával folytatódik a sorozat. A beszélgetés háziasszonya és moderátora Domaniczky Orsolya.

A tervezett program:

1. rész: Hol tartunk most a fenntarthatóság tekintetében?

13:50 – 14:00 Érkezés

14:00 – 14:25 Érkezés, köszöntők

14:25 – 15:35 Hol tart ma Magyarország a fenntarthatóság felé való átmenetben? Magyarország fenntarthatósági kihívásai

15:35 – 15:45 Szünet

2. rész: Mit tehetünk mi Győr és térsége fenntarthatóságáért?

15:45 – 17:20 2. rész: Mit tehetünk mi Győr és térsége fenntarthatóságáért?

Csoportmunka / workshop: Résztvevők ismerkedése és csoportmunka Győr és térsége fenntarthatósági kihívásairól, lehetőségeiről, valamint a közösségi erőforrásokról

17:20 – 17:35 Kükedi Zsolt: A fenntarthatóság megoldókörei

Regisztráljon ITT>> és kapcsolódjon be a beszélgetésbe!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában