Júniusban nyit a fürdő

2021.05.17. 16:05

A győri Rába Quelle veszi át a bábolnai fürdő üzemeltetését – fotók

Még nincs egy éve, hogy a Bábolna Strand és Termálfürdő megnyitotta kapuit a vendégek előtt. A járvány, valamint személyi okok miatt a nyitvatartás tiszavirág életű volt. Hosszas, kompromisszumokkal teli tárgyalás sorozatot követően holnaptól hivatalosan is a Rába Quelle Kft. veszi át az üzemeltetési feladatokat.

Dániel Viktória

Fotó: Nagy Gábor

Fotó: NAGYGABOR

Rába Quelle Kft. a tegnap megkötött szerződés alapján harmincegy hónapra kapta meg az üzemeltetés jogát. A cél, hogy egy családias, ugyanakkor megfizethető fürdő jöjjön létre.

– A három jelentkező közül a Rába Quelle Kft.-től kaptuk a legkedvezőbb ajánlatot. Kovacsics Imre ügyvezető igazgató nevét szinte nincs ember, aki ne ismerné ebben a szakmában, hiszen az évek során az ország 17 fürdőjének építésében, fejlesztésében és üzemeltetésében vett már részt. Reméljük, hogy a település új turisztikai lába lehet a fürdő, ami a már meglévő értékeket egészíti ki – mondta el a szerződés megkötésének és a fürdő kulcsának ünnepélyes átadása alkalmából tartott eseményen dr. Horváth Klára, Bábolna polgármestere.

Kovacsics Imre a a győri Rába Quelle fürdő ügyvezető igazgatója kiemelte nem „csak” üzemeltetni szeretnék az ezer fő befogadására képes fürdőt, hanem az önkormányzattal közösen dolgozva fejleszteni is.

 

– Úgy gondolom, hogy a bábolnai fürdő legnagyobb erőssége a családiasság, az a fajta vendégszeretet, ami a magyar vidék báját adja. Nem a nagy fürdőkkel akarunk versenyre kelni, hanem egy olyan helyet létrehozni, ahol a vendégeknek van saját személyes tere. A tervek szerint június 1 és 15 közt nyit ki újra a fürdő. Az első évben szeretnénk különböző gyerek programokkal kedveskedni a kicsiknek, mint például vízi dodzsem, így a szülőknek is jut idő a kikapcsolódásra, a zsibongástól odébb pedig az idősebb vendégek élvezhetik majd, a kiváló minőségű gyógyvizes medencéket. Úgy gondolom, ma már csak olyan létesítményt érdemes építeni és fejleszteni ami kapcsolódik az adott helyhez. Erre példa a készülő győri strand is, és ezt a szemléletet szeretnénk itt Bábolnán is tovább vinni. Például egy kültéri szauna, ami külsőre egy pajta jellegű építmény, mellette pedig a merülő medence egy gémes kutat idézne.

A fürdő tematikus fejlesztései várhatóan a jövő évben kezdődnek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában