Fejlesztés

2021.05.20. 16:53

Bölcsődével és óvodával bővül a falu Sopronhorpácson

Sajtóbejáráson mutatta be Sopronhorpács fejlesztéseit csütörtökön Talabér Jenő polgármester. Megújult a Bem utca járdája, zajlik a bölcsőde fejlesztése, hamarosan pedig az óvoda bővítése is elindulhat.

Etzl Edgár

20210520. Fejlesztések Sopronhorpácson. Szereplők: Talabér Jenő Barcza Attila Németh Zoltán a megyei közgyűlés elnöke Fényképek: Szalay Károly SZK Kisalföld Sopron

Fotó: Szalay Károly

Tegnap fejeződött be a Bem utca felújítása Sopronhorpácson. A régóta rossz állapotban lévő nyolcszáz méteres szakaszt hárommillió forintos forrás segítségével, és tizenhárom millió forintos önerőből újították fel. A munkálatokban markolóval részt vett Talabér Jenő polgármester is.

A településen jól haladnak az egykori pártház átalakításával készülő minibölcsőde munkálatai. A megyei területfejlesztési keretből nyolcvan millió forinttal támogatott beruházásból nyolc férőhelyes minibölcsődét alakítanak ki, mely később akár ennek duplájára is bővíthető lesz.

Fotó: Szalay Károly

Az eseményen részt vett Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés elnöke, aki elmondta, céljuk a városokra jellemző szolgáltatások kialakítása kisebb településeken. – Fontos, hogy az alacsony lélekszámú falvakban bölcsődékkel és óvodákkal erősítsük a helyi identitást, hiszen minél hamarabb hagyja el egy gyermek szülőhelyét, annál kisebb az esélye, hogy felnőttként visszatér oda. Minden bölcsődei férőhely egyben egy munkaerő piacra visszatérő édesanyát is jelent – tette hozzá a megyei közgyűlés elnöke.

Fotó: Szalay Károly

Hamarosan húsz férőhellyel bővülhet a település óvodája is. Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselőjétől megtudtuk, az intézmény felújítására a Magyar Falu Program keretében ötvenöt millió forinttal támogatták a beruházást, amit az önkormányzat harmincötmillió forinttal egészített ki. A támogatásból húsz férőhellyel bővül az óvoda jelenlegi negyven férőhelyes kapacitása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában