akad még tennivaló

2021.04.15. 08:27

Vállalkozót várnak a bezárt vegyesboltba Kisbaboton

Felújítaná a helyi faluházat a kisbaboti önkormányzat: a tetőt kellene cserélni és szigetelni az épületet. A temetőben is akad még tennivaló, annak ellenére, hogy már eddig is sokat dolgoztak ott a szakemberek.

Cs. Kovács Attila

A kisbaboti önkormányzat a falu további fejlesztésére készül. Eddig sem tétlenkedtek a községvezetők, hiszen többek között új kisbuszt vásároltak, kerítést cseréltek a temetőnél és térkövezték a járdákat. Barcza Tibor most arról számolt be a Kisalföldnek, hogy a faluház felújítása lenne soron és újabb járdaszakaszokat tennének rendbe. Közben az evangélikus gyülekezet is sikeresen pályázott a templom rekonstrukciójára.

A temetőben utakat építettek és a kerítést cserélték ki, mutatta meg Barcza Tibor polgármester. Fotó: Cs. K. A.

– A Magyar Falu Program pályázatain sikerül beruházásainkhoz forrást szereznünk. Ha ez a lehetőség nem volna, nem nagyon tudnánk előrelépni, hiszen saját bevételeink nem tennék lehetővé a beszerzéseket, építkezéseket – fogalmazta meg véleményét Barcza Tibor. – Tavalyi terveinket a támogatásokkal sikerült megvalósítanunk. Megkaptuk már a falubuszt, megvásároltuk a közterületek gondozásához szükséges gépeket. Elvégeztük a temetői járdák térkövezését és a kerítést is megcsináltuk.

Az idei elképzelések között a polgármester elsőként említette a faluház felújítását. A harminc­éves épület tetőzetét kellene rendbe tenni elsősorban, a szigetelését megoldani, illetve a fűtését korszerűsíteni. Ez az ingatlan ad helyet a polgármesteri hivatalnak, valamint az orvosi rendelőnek is.

– A temetőben elmaradt még egy kétszáz méteres járdaszakasz térkövezése, amit szeretnénk pótolni, aztán a faluban is vannak felújításra váró részek. Most várjuk a szakértőket, hogy a pályázati anyagot össze tudjuk állítani. Ha ezek a terveink valóra válnának, elmondhatnánk, hogy a település középületei, közterületei rendben vannak, egy jó ideig az állagmegóvásra, a szinten tartásra kell csak figyelnünk – mondta a polgármester, és hozzátette, a bezárt helyi bolt hasznosításán gondolkodniuk kell. Az üzlethelyiség egy társaság tulajdonában van, az eddigi bérlő nem működteti tovább.

– Úgy tudom, értékesíteni akarják az épületet. Jó volna olyan vállalkozót találni, aki lehetőséget lát benne. Szintén a Magyar Falu Program kisboltok fejlesztését célzó pályázata lehet a megoldás. Az önkormányzat mindenben segít, ha lesz befektető – jegyezte meg Barcza Tibor.

Címkék#Kisbabot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában