Közlekedés

2021.04.30. 13:32

Tavaszi nagytakarítás a Volánbusznál

A Volánbusz a folyamatos napi takarítás és a koronavírus-járvánnyal összefüggő fertőtlenítési feladatok mellett április közepétől egy hónapon át tavaszi nagytakarítást végez, hogy biztosítsa a megfelelő tisztaságot és higiéniát autóbusz-állomásain, valamint telephelyein.

kisalfold.hu

Forrás: Volánbusz Zrt.

Fotó: Soos Botond

Az autóbuszok és állomások napi rendszerességű fertőtlenítése és takarítása mellett országszerte 287 helyszínen kezdett nagytakarítási munkálatokba a közlekedési társaság az elmúlt napokban. A minden részletre kiterjedő, évente két alkalommal végrehajtott nagytakarítás keretében az utasok és a Volánbusz-munkavállalók által használt valamennyi területen még részletesebben, aprólékosabban tisztítják meg a felületeket. A vállalat emellett a kórokozók terjedését gátló fertőtlenítési feladatokat is folyamatosan végzi, a koronavírus-járvány elleni védekezés kezdete óta mintegy 237 ezer liter fertőtlenítőszert használt fel erre a célra.

A tavaszi nagytakarítás során 137 helyszínen a társaság alkalmazottai, 150 helyszínen erre szerződött vállalkozók végzik a feladatokat. A port és a szennyeződéseket minden felületről eltávolítják, megtisztítják a falakat, ajtókat, ablakokat, bútorokat, korlátokat, világítótesteket, technológiai csővezetékeket és egyéb berendezéseket. A függönyöket kimossák, a szőnyegeket, kárpitokat nedves tisztítással vagy alapos porszívózással takarítják. A műszaki telephelyeken a munkavállalók által használt zuhanyozóhelyiségekben nagy körültekintéssel távolítják el a vízkövet és az egyéb szennyeződéseket.

Fotó: Volánbusz Zrt.

A tavaszi időszak a folyamatos szellőztetési lehetőségnek köszönhetően ideális az év első nagytakarításának elvégzésére. A vállalat a fokozott tisztasággal a szolgáltatási színvonal emelésére és lehetőség szerint kórokozóktól mentes felületek biztosítására törekszik utasai és munkavállalói számára egyaránt.

A járvány miatt most különösen nagy a jelentősége a tisztaságnak és a higiéniának. A Volánbusz kézfertőtlenítőből, fertőtlenítő hatású folyékony szappanból összesen csaknem 75 ezer litert biztosított eddig, a szájmaszkok különböző típusaiból (orvosi, textil, FFP2 és FFP3) pedig már 822 ezernél is többet osztott ki munkatársainak. Az állomásokon országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagoló szolgálja az utazók és munkavállalók biztonságát. A társaság kéri utasait, tartsák be a közegészségügyi előírásokat, lázzal vagy meghűléses tünetekkel járó betegség esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket. Ne feledjék, hogy a közlekedési járműveken, az állomásokon és a megállóhelyeken továbbra is kötelező az orr és a száj maszkkal történő eltakarása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában