Vendéglátás

2021.04.21. 21:09

Közel az enyhítés – Ilyen feltételekkel nyithatnak a teraszok Győrben

Az önkormányzat közleményét változtatás nélkül közöljük.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

 

Nagy öröm mindnyájunknak, hogy a védelmi intézkedések fokozatos feloldásának köszönhetően a vendéglátó teraszok hamarosan megnyithatnak (amint a beoltottak száma eléri a 3,5 millió főt – a szerk.) 2021. április 15-én kihirdették az egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 176/2021. (IV. 15.) Korm. rendelet, amely a vendéglátó teraszok működésével kapcsolatos új, kedvezőbb szabályokról rendelkezik. Ezzel párhuzamosan az Önkormányzat is döntött a helyi ügymenet egyszerűsítéséről, a következők szerint:

A 176/2021. (IV. 15.) Korm. rendelet előírásai szerint 2021. december 31-ig közterület-használati díj nélkül, de a településkép védelméről szóló 1/2018. (I. 26.) önkormányzati rendelet előírásainak betartásával lehetőség van a vendéglátó teraszok működtetésére.

Az önkormányzat, támogatva a teraszok mielőbbi megnyitásának lehetőségét, a kormányrendelet hatálybalépésével egyidejűleg lehetővé teszi a teraszhasználatot, de kéri, hogy a közterület-használati szerződés mielőbbi (lehetőség szerint 2021. május 31. napjáig) megkötését, hiszen a használat módja, amiről a kormányrendelet nem rendelkezik, ebben kerül szabályozásra.

Különös figyelmet kell fordítani a gyalogos közlekedés és egyéb közlekedésbiztonsági szabályok betartására, így a megfelelő közlekedési területek szabadon tartására, vagy a napernyők talpazatának süllyesztett kialakítására.

A veszélyhelyzet megszűnését követően csak hatályos szerződéssel lehet a közterületet igénybe venni, ezért javasolt a szerződéseket idejében előkészíteni.

A Főépítészi Osztályra folyamatosan benyújthatóak a főépítészi hozzájáruláshoz szükséges dokumentációk, amelyek megalapozzák a bérleti szerződéshez szükséges műszaki kereteket.

A kiadott főépítészi hozzájárulás 2022. január 1-től számított 2 évig marad érvényben.

A működő vendéglátóhelyek számára részletes tájékoztatást is küldünk.

Bármilyen egyéb kérdés felmerülése esetén a Főépítészi Osztályhoz ([email protected], 06/96-500247-es telefonszámon) illetve a városi Útkezelő szervezethez ([email protected], 06/96-516180-as telefonszámon) tudnak fordulni.

A tájékoztatás már elérhető a gyor.hu oldalán:

https://gyor.hu/tajekoztatas-a-vendeglato-teraszok-nyitasarol-es-mukodteteserol-2/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában