fejlesztések

2021.04.14. 13:20

Fiatalok letelepedését támogatják Lövőn

Húsz év telt el azóta, hogy létrehozták a legutolsó utcát Lövőn, most pedig egy újat alakítanak ki, hogy elősegítsék a fiatalok fészeképítését és családalapítását.

Papp Fanni

Lövő lakossága hozzávetőlegesen 1400 fő, sok fiatal szeretne helyben maradni, viszont kevés az eladó ingatlan. Évek óta nagy az igény egy új utca kialakítására, mivel nemcsak a helyieket vonzza a település, hanem a szomszédos községek lakóit is. Ennek érdekében az önkormányzat 41 építési telket alakít ki, várhatóan szeptemberben kezdődhet meg az értékesítésük.

– Sikerült Völcsej felé terjeszkednünk, az önkormányzat megvásárolta a kiszemelt területeket és kivonta a művelés alól. Olyan ezer négyzetméteres építési telkeket szeretnénk majd eladni, amik teljesen közművesítettek. Eddig elkészült a víz- és csatornarendszer, most pedig az elektromos hálózat és a közvilágítás kiépítésére várunk. Ha minden jól megy, akkor szeptemberre minden elkészülhet, de ez függ a kivitelezőtől és a járványhelyzettől is – részletezte Hollósi Gábor, Lövő polgármestere.

Sokakat vonz a dinamikusan fejlődő település, amely számos lehetőséget kínál a kisgyermekes családoknak. Szabadidős és kulturális programok, sportklubok várják az érdeklődőket és színjátszó kör is működik. Az elmúlt években korszerűsítették a bölcsődét és óvodát az általános iskola mellett. A településen kiemelt helyet kap a közbiztonság a több mint tíz éve működő polgárőr-egyesületnek, valamint a 25 telepített térfigyelő kamerának köszönhetően. Az egyesület másfél millió forintos eszköztámogatást nyert, amiből szeretnék tovább bővíteni a térfigyelő kamerák rendszerét.

– Az idei esztendőben fókuszba kerül a régi iskola korszerűsítése, ahol jelenleg nyugdíjasklub üzemel, de van benne egy sakkterem is. Az elmúlt években már felújíttattuk a teljes tetőszerkezetet, most a nyílászárók cseréje és az épület szigetelése következhet. Tervben van az is, hogy Lövő legrégebbi ingatlanját faluházzá alakítjuk át, ahol helyet kaphatna egy falumúzeum is. Mindezek mellett szeretnénk újjáépíteni a polgárőr-egyesület épületének tetőszerkezetét is – mondta el a polgármester. Hozzátette, a helyi termelőket is támogatnák egy új piactér kialakításával.

Címkék#Lövő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában