Útépítés korlátozással

2021.03.17. 10:31

Nyáron már zökkenőmentesen gurulhatunk Győrújbarátra

Elkezdődik a 83129-es út Győrújbarát és Győr közötti 1,8 kilométeres szakaszának felújítása az autópálya-felüljáró és a vasúti átjáró között. A munkaterületet tegnap átadták, a kivitelező elhelyezte a forgalmirend-változást jelző táblákat az út mentén. Június 23-ig figyelmet és türelmet kérnek az arra járóktól.

Barki Andrea

Az időjárás jobbra fordultával visszatérnek a közutakra a kivitelezők munkagépei. Tegnap a Győr–Győrújbarát közötti út felújításához adták át a munkaterületet. Időszakos és ideiglenes félpályás jelzőlámpás forgalomkorlátozás, valamint jelzőőrös forgalomirányítás mellett végzik a munkát. A tavasszal megkezdődött útfelújítások az év végéig több mint ezer kilométeren tehetik kényelmesebbé és biztonságosabbá az autózást, buszozást országosan.

380 milliós beruházás

– Balesetveszélyes, nagyon rossz állapotú út felújítását kérték régóta a győrújbarátiak, de ezt megelőzte az út győr­újbaráti belterületi részének rendbetétele. A mostani szakasz mintegy 380 millió forintos beruházás és csatlakozik a 8311-es úthoz, amely a Modern Városok Program keretében újult meg – mondta a munkaterület átadásán Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője, majd már a következő tervekről beszélt. – Képviselőként azon vagyok, hogy újabb és újabb fejlesztések induljanak el. Jelenleg is egy nagyon fontos beruházás tervelőkészületeinél tartunk. A következő feladat a 82-es út új bevezető szakaszának a megépítése lesz. Ha bizalmat kapok a következő kormányzati ciklusban, akkor a Tényő és Ménfőcsanak közötti út felújításában szeretnék előrelépni.

Szerdától elkezdjük az út felújítását – mutatta Kersei Ákos (balra) építésvezető és Kovács Tibor fő-építésvezető. Figyelmet és türelmet kérnek az arra járóktól. Fotó: Csapó Balázs

Ma megkezdődik a kivitelezés

A kivitelező, a Strabag MK tájékoztatása szerint ma elkezdődik a kivitelezés. A burkolat­felújítási munkák a Baráti úton a Skandináv fateleppel szemközti buszmegállótól az M1 autópálya-felüljáró után, a Pándzsa utcai elágazásig, illetve a Baráti Beton betonkeverő telep bejárójáig tartó szakaszt érintik 1860 méter hosszan. Időszakosan és ideiglenesen félpályás jelzőlámpás forgalomkorlátozás, valamint jelzőőrös forgalomirányítás mellett végzik a munkát. A megváltozott forgalmi rendet tegnaptól vezették be, és június 23-ig lesz hatályban. A felújítási munkák során 1100 méter hosszan megerősítik a burkolat­alapot, valamint felújítják az M1 autópálya-felüljárót is.

Elkerülő út ajánlott

A Győrújbarát–Győr út jelentős forgalmat bonyolít a reggeli és a délutáni órákban. Az ideiglenes jelzőlámpás forgalomirányítás miatt várhatóan megnövekedett menetidővel kell számolni, mely a csúcsforgalmi időszakban torlódásokhoz vezethet. Ennek elkerülése érdekében az ajánlott kerülő utakról tájékoztató táblákat helyeznek ki Győrben a 83 számú főút–Pápai út és Győr­újbaráton a Veres Péter–Liszt Ferenc–Fő utca körforgalmi csomópontban. Ajánlott terelő- út: Ménfőcsanak irányába a 83 sz. főút–Ménfőcsanak, Malom utca–Hegyalja út és Győrújbarát, Veres Péter utca.

– Az elmúlt évek útfelújítása folytatódik. Nagyon sok ember vágya teljesül, hogy jó minőségű útvonalon lehessen bejutni Győrújbarátról Győrbe. Mostantól ugyan pár hónapig forgalmi korlátozások nehezítik a közlekedést, de aztán jó minőségű úton biztonságosan lehet közlekedni Győrig – mondta Kóbor Attila, Győrújbarát polgármestere a felújítás megkezdésekor kérdésünkre.

Március 15-től elindulnak az útfelújítások

„2021-ben összesen több mint ezer kilométernyi útszakaszon kezdődhetnek meg a felújítási munkák. Ha a további előkészületekkel a tervezett tempóban haladunk, az idei beruházások összértéke akár meg is haladhatja a 300 milliárd forintot. Az országos közútkezelő a téli üzemeltetési időszak végével, március 15-étől egészen őszig ütemezetten adja át a munkaterületeket a kivitelezőknek. A napokban 87 útszakaszon, összesen 235 kilométeren indulnak meg vagy folytatódnak a teljes körű felújítások. A tavasszal megkezdődő korszerűsítések összértéke meghaladja a 37 milliárd forintot” – mondta Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában