Közösség

2021.03.04. 13:06

Nagycsaládosok egymásért

A Nagycsaládosok Életfa Egyesülete több mint harminc évvel ezelőtt, 1989-ben alakult meg. Azóta látja el segítő- és közösségépítő munkáját Mosonmagyaróváron. Jelenleg mintegy 150 családot számol a tagság, folyamatosan vannak új belépők, az érdeklődés pedig a Covid alatt sem lankadt az egyesület iránt.

Munkatársunktól

2021.03.03.Mosonmagyarvr,Nagycsaldosok, Nemrg kszntttk a jubill hzassgi vforduljukat nnepl tagjaikat. A felvtelen Krnitz Ptern, Krnitz Pter jubill hzaspr Orbn Jzsefn Anna elnkkel, valamint Csutak Istvn s Varga Jzsef elnksgi tagokkal. KAPOTT FOT, Kisalfld

Fotó: Varga Milan

A Nagycsaládosok Életfa Egyesülete utoljára tavaly nyáron tudott családi napot tartani a Duna-parton, a családi napok és sportrendezvények sajnos azóta elmaradtak. Ezt leszámítva zavartalanul működik az egyesület.

Az adományt a járvány alatt is szétosztják

– A szabályok betartása mellett minden héten tartunk fogadóórákat, illetőleg a NOE- igazolványok megújítása is folyamatos. Az igazolvánnyal kedvezményesen lehet belépni bizonyos helyekre, és huszonkét üzletben lehet kedvezményesen vásárolni vele Mosonmagyaróváron, amire talán nagyobb szükség van, mint valaha. Mivel tagjai vagyunk a Nagycsaládosok Országos Egyesületének és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének, így folyamatosan érkeznek hozzánk adományok, amelyek szétosztása szintén zökkenőmentes – ecsetelte a helyzetet Orbán Józsefné Anna, az egyesület elnöke.

Rászoruló családokhoz kerül a segítség

Elsősorban tartós élelmiszer, háztartási vegyi áru és könyvek érkeznek a Civil Házba, a volt Pálffy-villába, ahol az önkormányzat jóvoltából a nagycsaládosok irodája működik. Az egyesület nemcsak a társszervezetektől kap felajánlásokat, de a helyi polgároktól is. Az adományok rászoruló családokhoz kerülnek.

– Elsősorban bútorokkal, háztartási gépekkel keresnek meg bennünket, amiket mi továbbítunk a nélkülöző családoknak. De van egy befőző­automatánk is, amiért szintén folyamatosan jönnek a tagjaink – tette hozzá az egyesületi elnök.

Az Ünnep fontos

Bár nagy rendezvényeket nem lehet tartani, az előírások szigorú betartásával az egyesület továbbra is szervez kisebb összejöveteleket, mivel az egymásra való odafigyelés, az összetartozás erősítése a Covid alatt még fontosabb lett.

– Nemrég köszöntöttük a jubiláló, házassági évfordulójukat ünneplő tagjainkat. Mivel legfeljebb 10 főig engedélyezettek a rendezvények, több részletben ünnepeltünk, de ez nem rontott a hangulaton – tette hozzá a Nagycsaládosok Életfa Egyesületének elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában