Rögler László mindig kiemelkedő teljesítményt nyújt

2021.03.26. 20:58

Különleges szereket kezel az év tűzoltója

A soproni tűzoltóság különlegesszer-kezelője, Rögler László kapta a 2020-as Év Zászlósa címet tűzoltósági kategóriában. Több olyan káresemény felszámolásában is részt vett, mely nyomot hagyott Sopron történetében.

munkatársunktól

Fotó: Katasztrófavédelem

tűzoltócsaládból származik Rögler László tűzoltó főtörzszászlós, nagyapja, édesapja és nagybátyja is tűzoltók voltak. 1992-ben került a soproni tűzoltóság állományába. A műszaki beállítottsága a nagy gépek felé vonzotta, 2008 óta különlegesszer-kezelőként teljesíti szolgálatát. Még régi típusú járműveken kezdett dolgozni, a technika fejlődését követve folyamatosan fejlesztette tudását. Munkaeszközei között szerepel a vízszállító, a létraszer és a műszakimentő-szer is.

Közel három évtizedes pályafutása alatt több olyan káresemény felszámolásában is részt vett, mely nyomot hagyott Sopron történetében. Ott volt az 1994-es fotóműhely-robbanásnál, a 2003-as gyertyagyárban keletkezett tűznél, valamint a kétezres évek elején a jereváni paneltűznél is. Utóbbinál a lángoló panelházból egy egész családot mentett ki épségben az égő szint feletti lakásból létra segítségével.

Fotó: Katasztrófavédelem

Műszaki felkészültsége és szaktudása megbízható, biztos alapot jelent a kárhelyparancsnokok számára, akik szerint mindig kiemelkedő teljesítményt nyújt a tűzesetek és műszaki mentések során. Szívesen segíti a frissen felszerelt, kevés tapasztalattal rendelkező kollégák felkészítését, tapasztalatait és módszereit sikeresen adja át az új generációnak. A szerény tűzoltó megtisztelőnek érzi az elismerést, hivatását továbbra is becsülettel és szeretettel folytatja a soproni hivatásos tűzoltó-parancsnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában