Elismerés

2021.03.23. 20:56

Kitüntették az ÉDUVIZIG munkatársait

A vízügyi ágazatban az idei évben is kitüntették azokat a kollégákat, akik munkájukkal és hozzáállásukkal kiemelkedően és példamutatóan teljesítettek szakmai pályafutásuk során.

kisalfold.hu

Az ÉDUVIZIG három munkatársa kapott elismerést március 15. Nemzeti Ünnep és március 22. Víz Világnapja alkalmából:

Keserü Balázs a Vízvédelmi és Vízgyűjtő- gazdálkodási Osztály vízminőség-védelmi referense Főigazgatói Oklevélben részesült 2021. március 15. Nemzeti Ünnepünk alkalmából.

Balázs idén lesz 20 éve, hogy belépett az igazgatósághoz és már a kezdetektől a vízminőséggel kapcsolatos feladatok ellátásában vesz részt mind a mai napig. Operatívan irányítja és koordinálja az igazgatóság vízminőség-védelmi kárelhárítási tevékenységét.

Speciális szakterülete a halbiológia és az ehhez kapcsolódó monitoring. Elemzéseket és fejlesztéseket folytat a vízgazdálkodási kérdések halgazdálkodási vonatkozásaival összefüggően. Az igazgatóság vízfolyásain önállóan végzett halvizsgálatok végrehajtásával és kiértékelésével nagyban hozzájárult a projektjekben létrejött hallépcsők eredményességének, hatékonyságának megismeréséhez. Jelentős és eredményes munkát végez a Magyar – Szlovák Határvízi Bizottság Vízminőségi Albizottságában továbbá részt vesz az országos Vízminőségi Monitoring és Állapotértékelés Munkacsoport tevékenységében. Tagja az igazgatósági Akkreditált Mintavevő Munkacsoportnak is.

Magas szintű szakmai felkészültségének és kreatív ötleteinek köszönhetően munkáját igénybe veszik olyan országos jelentőségű káresemények vízminőségi kárelhárítási feladatainak ellátása során, mint például a 2010. évi vörösiszap-katasztrófa, a 2019. évi budapesti hajóbaleset vagy a 2020. évi dunai olajszennyezés a Ráckevei-Soroksári Duna-ágon.

Szívesen és lelkiismeretesen foglalkozik egyetemi hallgatók vagy középiskolai diákok szakirányú oktatásával szakmai gyakorlatok keretében, lelkesen közreműködik szakmai versenyek, ismeretterjesztő rendezvények lebonyolításában.

Keserü Balázs

Szöllősi Zoltán a Hansági Szakaszmérnökség egyik területi felügyelője Főigazgatói tárgyjutalomban: óra emléktárgyban részesült 2021. március 22. Víz Világnapja alkalmából.

Zoltán 12 éve dolgozik az igazgatóság Hansági Szakaszmérnökségénél, de már 1996-ban aktívan részt vett a Hanságban lezajlott egyik legnagyobb, de mindenképp a legeredményesebb együttes ár- és belvízvédekezésben.

Jelenleg a Rábaköz-Dél-Hansági térség- mint az egyik legösszetettebb vízrendszer-területi felügyelője. Magas szintű vízépítési kivitelező tapasztalattal rendelkezik, ami nagyszerű alap a területi vízgazdálkodási feladatok gyakorlati végrehajtásához. Kiváló irányítói és szervezői képességgel látja el munkáját. Szakmai értékét növeli, hogy szinte minden vízépítő-ipari gép használatához ért.

A vízkárelhárítás minden területén színvonalasan teljesít. A szolgálat iránt elkötelezett, megbízható, kollégáival és beosztottjaival lojális. A szakaszmérnökség állományának meghatározó egyénisége.

Szöllősi Zoltán

Niertitné Mazalin Krisztina a Közgazdasági Osztály egyik kiemelt funkcionális pénzügyi referense Főigazgatói Oklevélben részesült 2021. március 22. Víz Világnapja alkalmából.

Krisztina 19 éve dolgozik az igazgatóság gazdasági területén. Kezdetben általános számviteli és pénzügyi feladatokkal foglalkozott, majd a 2000-es évek közepétől elinduló, különböző konstrukciójú (Phare, határon átnyúló együttműködések, hazai operatív programok) projektek pénzügyi és számviteli feladatait végezte. Nélkülözhetetlen közreműködésével több tízmilliárd forint értékű beruházás valósult meg az igazgatóság területén, melyek közül kiemelkedik a Szigetközi mentett oldali és hulláméri vízpótló rendszer ökológiai célú továbbfejlesztése, valamint a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő fejlesztése.

Tapasztalatai és képességei alapján 2011-től irányítja a számviteli és projekt-elszámolási csoport munkáját, így eredményesen részt vesz az igazgatóság időközi és éves számviteli beszámolóinak, havi költségvetési jelentéseinek elkészítésében.

Munkáját kiemelkedő alapossággal és odafigyeléssel, nagy önállósággal végzi. Együttműködése a közvetlen munkatársaival, a projektekben résztvevő más szakterületekkel, közreműködő szervezetekkel példamutató.

Niertitné Mazalin Krisztina

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában