a fejlesztések koronája lehet

2021.03.16. 16:16

Jól halad a Múzeumnegyed építése Sopronban – Fotók, videó

Az elmúlt évek belvárosi fejlesztéseinek koronája lehet az új épületegyüttes.

kisalfold.hu

Fotó: Szalay Károly

Forrás: Kisalföld

Fotó: Szalay Károly

Jól halad a Múzeumnegyed építése Sopronban, amiről személyesen győződött meg kedden Farkas Ciprián polgármester, valamint dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek. A beruházástól azt remélik, hogy Sopron még vonzóbbá válik majd a turisták számára.

Ütemesen haladnak a Múzeumnegyed munkálatai, amely 2022. március 31-ére készül el. A fejlesztés mintegy hárommilliárd forintból valósulhat meg a Nemzeti Kastély- és a Nemzeti Várprogram keretében. Farkas Ciprián polgármester reményét fejezte ki, hogy a korszerű múzeumegyüttesnek köszönhetően az egyébként is népszerű Sopron még vonzóbbá válik a turisták körében. Hozzátette, dinamikusan fejlődik a város, az elmúlt években megújult a belváros térburkolata, valamint 25 épület homlokzatát állították helyre, ezáltal a belváros rendezettebb képet mutat. Felújították a Várfalsétányt és a Lenck-villát, valamit a múlt évben a Szent Mihályi templomot is újraszentelték. A Múzeumnegyed a fejlesztések koronája lehet.

 

A beruházás legfontosabb eleme, hogy összekötik a Storno-, a Tábornok- és a Fabricius-házakat – mondta Kőműves János a Múzeumnegyed projektvezetője. A kivitelezés végeztével a három épület egy egységes kiállítótérként üzemel majd.

– A nagyobbik kihívást a középső épület, a Tábornok-ház udvarának a lefedése jelenti, ami egy enyhe lejtésű, donga üvegfelületet kap majd acél tartószerkezettel. Az épületeknek a teljes gépészeti és villamossági felújítása megtörténik, a szakemberek teljes vezetékcserét végeznek – részletezte a projektvezető. Hozzátette, a paloták teljes felújítása mellett egy új légtechnikailag szabályzott rendszert alakítanak ki, tehát a fűtés és a hűtés egységesen fog működni. Felújítják a függőkertet is, ami az alsó Várfalsétánynál egy szinttel feljebb található. Ez a turisztikai látványosság, egy nyugodt pihenőhely lesz a látogatók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában