Hosszútávon más megoldásban gondolkoznak

2021.03.26. 14:23

Húsvéthétfő után április végéig lehet égetni kerti hulladékot Győrben

Húsvét hétfőt követő naptól április végéig mindennap 8 és 17 óra között, ünnepnapok kivételével engedélyezett a kerti hulladék égetése Győrben.

kisalfold.hu

20210226 Rohod fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország Favágás után az ágakat égetik az erdőgazdálkodás szakemberei Rohod határában

Fotó: Pusztai Sándor

„Kedves Győriek! A jövőben azt tervezzük, hogy a kerti nyesedékek komposztálását aprító gép segítségével fogjuk biztosítani a lakosság részére. Ezt a szolgáltatást előre egyeztetett időpontban kérhetik majd a lakosok.

Húsvét hétfőt követő naptól április végéig mindennap 8 és 17 óra között, ünnepnapok kivételével Győr város közigazgatási területén belül engedélyezett lesz a kerti hulladék (száraz ág, egyéb fás szárú növény) égetése. Tekintettel arra, hogy a jelenlegi veszélyhelyzet ideje alatt lehetővé teszi a kormány, hogy ezt helyi önkormányzati rendeletben szabályozzuk.

A környezetre veszélyes anyag égetésétől (gumi, műanyag) mindenki tartózkodjon. Ezt a rendeletet a kertvárosi környezetben élő lakók érdekeit figyelemmel kísérő önkormányzati képviselők egyhangú kérése alapján hoztam meg. Kérek mindenkit legyenek tekintettel a szomszédokra, hogy senkit ne zavarjon az égetés során keletkező füst. Kérem, hogy a nedves hulladék és a lágyszárú növények égetését mellőzzék.

A részletes rendelet szövegét a kihirdetést követően közzétesszük a Gyor.hu honlapon és a Facebook-oldalamon” – közölte Győr polgármestere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában