Közélet

2021.03.26. 15:50

Féltávon az új ivóvíz távvezeték építése Harkán

A legégetőbb feladatok között szerepelt az ivóvíz vezeték bővítése.

kisalfold.hu

Harka lélekszáma csak az elmúlt 10 évben, 1000 fővel növekedett. Az örömteli, és dinamikus bővülés, megoldásra váró feladtok sorát állítja az Önkormányzat elé. A legégetőbb feladatok között szerepel az ivóvíz vezeték bővítése.

„A szükséges bővítést két szakaszra bontottuk. Önkormányzatunk 1,5 éves munkájának eredménye, hogy 2021. március 2-án átadtuk a munkaterületet és a kivitelező megkezdte az új távvezeték építését. Ma, három héttel a munkálatok megkezdése után a kivitelezők elérték a bővítésre kerülő szakasz felét”

Hozzátették: március 30-tól feloldják a településen fennálló vízóra felszerelési korlátozást. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jelenleg már üzemelő vízhálózatra történő csatlakozási kérelem benyújtását követően, a kérelmezők megkaphatják az Önkormányzat hozzájárulását.

„A jövőben esedékes további bővítés és fejlesztés azonban csak úgy biztosítható, ha a meglévő hálózatra csatlakozó felhasználók hálózatfejlesztési hozzájárulással veszik ki részüket a közös teherviselésből.”

Harka Község Önkormányzata Képviselő-testületének ide vonatkozó rendelete itt olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában