Határátlépés

2021.03.31. 11:11

Éjféltől lép hatályba az Ausztriába ingázók gyakoribb tesztkötelezettsége

A határátlépést szabályozó rendelet tegnap bejelentett módosításával Ausztria szigorítja az ingázók vizsgálati kötelezettségeit annak érdekében, hogy nagyobb védelmet teremtsen az új koronavírus-változatok ellen. Az Egészségügyi Minisztérium szerint a szigorúbb rendelkezések holnap éjfélkor lépnek hatályba.

Forrás: VAOL/orf.at

A hegyeshalmi nagy határon gyér volt a forgalom Ausztria irányába. Péntektől itt is kérik az érintettektől az online regisztrációt.

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Kerekes István

Az ingázók az EU-n kívüli és EGT-országokból, épp úgy, mint a magas rizikójú országokból: Magyarországról, a Cseh Köztársaságból, Szlovákiából, Szlovéniából, Franciaországból, Olaszországból, Bulgáriából, Észtországból, Máltáról, Lengyelországból, Svédországból és Ciprusról csak negatív molekuláris biológiai (PCR) ) vagy antigénteszt bemutatásával léphetnek be Ausztriába, amely nem lehet 72 óránál régebbi. Önellenőrzés nem használható – írja a magyarok.orf.at. nyomán a VAOL.

Azon EU-s és EGT-országokból ingázóknak, amelyek nem tartoznak ebbe a besorolásba, a belépéskor még mindig hét napnál nem régebbi vizsgálati eredményt kell bemutatniuk. Ha a belépéskor ez nincs meg, akkor azt a lehető legrövidebb időn belül, de legkésőbb 24 órán belül pótolni kell.

A rendszeres ingázóknak elektronikus úton is regisztrálniuk kell magukat az „Utazás előtti engedély„ űrlap segítségével. A regisztrációt meg kell újítani, amikor a vonatkozó adatok megváltoznak. Eddig erre hetente egyszer volt szükség.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=133927335332863&id=103599348365662

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában