Vasúti közlekedés

2021.03.05. 10:29

Átalakította a GYSEV Zrt. a Kossuth Lajos utcai vasúti átjárót Sopronban

Átalakította a sorompó berendezés működését a GYSEV Zrt. a soproni Kossuth Lajos utcai vasúti átjárónál. Ennek köszönhetően a vonatok áthaladásakor csökken a várakozási idő a gépjárművek számára.

kisalfold.hu

Sopronban, illetve a GYSEV Zrt. vonalhálózatán is az egyik legforgalmasabb a Kossuth Lajos utcai vasúti átjáró. A Sopron és az ausztriai Loipersbach (Lépesfalva) közötti szakaszon található átjáró eddig ún. állomási sorompóként üzemelt. Emiatt pl. már akkor tilos jelzést mutatott a fénysorompó és a csapórúd, amikor a soproni állomásról elindult egy vonat Loipersbach irányába.

Ezen a rendszeren változtatott most a vasúttársaság: a szükséges technikai átalakítások, valamint a hatósági engedélyek megszerzése után február végétől már ún. automata üzemmódban működik a fény- és félsorompó a Kossuth Lajos utcai vasúti átjáróban. Ez azt jelenti, hogy a vonatokat érzékelő pontok – természetesen a szigorú biztonsági számítások figyelembevételével – közelebb kerültek az átjáróhoz.

Ennek köszönhetően számottevően csökkent a sorompó zárva tartási ideje, így a vasúti átjárónál álló gépjárműveknek is kevesebb várakozási idővel kell számolniuk egy-egy vonat áthaladása esetén.

A GYSEV Zrt. szakemberei méréseket végeztek az átjáróban egy-egy hétfői napon az átalakítás előtt, illetve után, az eredményeket az alábbi táblázat foglalja össze:

Napi zárva tartási idő állomási sorompóként február 8-án

Napi zárva tartási idő automata sorompóként február 22-én

Vonat Sopron irányába

54 perc

43 másodperc

Vonat Sopron irányába

25 perc

23 másodperc

Vonat Lépesfalva irányába

74 perc

36 másodperc

Vonat Lépesfalva irányába

41 perc

6 másodperc

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában