a teljes ellehetetlenülés előtti pillanatban jött a segítség

2021.02.09. 14:35

Látássérült férfin segített a soproni Lions

A Vakok és Gyengénlátók Soproni Egyesülete kereste meg a Lions Club Sopront, egy nem szokványos kéréssel. Egyik tagtársuk, a súlyosan gyengén látó Nagy Sándor került nehéz helyzetbe. A Lions klub segített.

Bódvai Ildikó

Nagy Sándor (középen) végtelenül hálás a Lions klub segítségéért. Felvételünkön Bak Éva, Kolhauser Ildikó, Budai József, Nagy Sándor, Freiler László és Grasl Gyula.

A társasház, ahol Nagy Sándor lakik, a Panelprogram keretében a homlokzatfelújítás mellett döntött, ezért az ott lakók, így Sándor is az egyszeri befizetésen kívül azóta dupla közös költséget fizetnek. Nem is lett volna ezzel baj, de ekkoriban hunyt el az édesanyja, akit csak hitelfelvétellel tudtak tisztességgel eltemetni.

Mindezek után a látása is annyira megromlott, hogy munkáltatója a legnagyobb jóindulat mellett sem tudta tovább foglalkoztatni. A hármas csapás azóta jelentős, többszázezer forint közösköltség-tartozást eredményezett. A végrehajtási fenyegetettség, a kilakoltatás, a teljes ellehetetlenülés előtti pillanatban jött a segítség.

Összejött a több százezer forintnyi összeg az adósság rendezéséhez. Nagy Sándor (középen) végtelenül hálás a Lions klub segítségéért. Felvételünkön Bak Éva, Kolhauser Ildikó, Budai József, Nagy Sándor, Freiler László és Grasl Gyula.

– A Lions Club Sopron anyagi felajánlása és tagtársaink egyéni hozzájárulásai, plusz Sándor egykori munkáltatója, Grasl Gyula nagylelkű támogatása eredményeként összejött a több százezer forintnyi összeg Nagy Sándor adósságának rendezéséhez. Ily módon az összefogással sikerült egy embertársunkat a fenyegetettségtől megmenteni, és mosolyt csalni az arcára – mondta örömmel Budai József, a Lions Club Sopron soros elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában