járvány

2021.02.02. 18:46

Ausztriába ingázók figyelmébe – ingyenes tesztpontok nyíltak Burgenlandban

Február 8-ától az Ausztriába ingázóknak hetente negatív antigén/PCR-tesztet kell bemutatniuk.

kisalfold.hu

Prága, 2021. február 02. Koronavírus-vizsgálathoz vesz mintát egy védõfelszerelést viselõ egészségügyi dolgozó egy autósoknak felállított prágai vizsgálati ponton 2021. február 1-jén. MTI/EPA/Martin Divisek

Forrás: MTI

Fotó: Martin Divisek

Burgenland területén ingyenes koronavírus-tesztelési lehetőséget nyújtanak azoknak a magyaroknak is, akik rendelkeznek ausztriai lakcímmel, vagy ausztriai munkáltatói igazolással - írja a Sopronmédia.hu a Mehrsprachige Beratung közösségi oldalra hivatkozva.

Burgenland tartományban hét helyszínen van 7 és 20 óra között ingyenes tesztlehetőség. A tesztre jelentkezni online időpont-foglalással lehet.

A gyorstesztre bárki jelentkezhet, aki ausztriai lakcímmel vagy ausztriai munkáltatói papírokkal rendelkezik. Az online jelentkezésnél meg kell adni a személyes adatokat, e-card számot (SV-Nr.) illetve lakcímet. Ingázók esetén jelentkezésnél a lakcím rovatban a munkáltató címét kell megadni.

Bővebb információkat ide kattintva olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában