A lényege, a segítség megmarad

2021.01.05. 12:49

Virtuális Lions-bál Sopronban – A támogatói jegyekkel jótékonysági akciókat segítenek

Virtuálisan szervezi meg az idei jótékonysági bálját a Lions Club Sopron. Tánc és vacsora nem lesz, de a rendezvény többi eleme és a lényege, a segítés megmarad. A bevétellel a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonát támogatják.

Bódvai Ildikó

A járványügyi védekezés nem teszi lehetővé a személyes találkozásokat, így a Lions Club Sopron több olyan programja is elmaradt, melyeknek adományai segítették volna a klub patronáltjait.

– Nem tudjuk, hogyan alakulnak a következő hónapok, lesz-e lehetőség rendezvények megtartására. Mi viszont segíteni akarunk, ezért minden alkalmat megragadunk az adománygyűjtésre. A virtuális bál ötlete a nyíregyházi klubtól származik, ott novemberben rendeztek egy hasonlót, nagy sikerrel – mondta el lapunknak Budai József, a Lions Club Sopron soros elnöke. – Tánc és vacsora idén nem lesz, de a jótékonysági rendezvény összes többi eleme online is kivitelezhető, még a tombola is – tette hozzá.

Ehhez persze kellenek szponzorok és tombolafelajánlások, de ahogy minden évben sikerrel vették az akadályt, bíznak benne, idén sem lesz másként. A virtuális bál fővédnöke Farkas Ciprián polgármester lesz, a bevételből pedig a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonának zöldség- és gyümölcsellátását segítik.

– Vannak állandó patronáltjaik – ilyen a gyermekotthon is –, ők minden évben számítanak a tőlünk kapott támogatásra. Ha ez elmaradna, azt megéreznék a gondozottak, ezért is próbálunk bármilyen lehetőséget megragadni az adománygyűjtésre. A járványhelyzet miatt a forraltbor-akciónk csak fél gőzzel ment, ­de a bállal együtt remélhetőleg meglesz a szükséges bevétel.

– A háromezer forintos támogatói jegyek már megvásárolhatók. Ezek a sorszámozott jegyek egyben tombolaszelvények is lesznek, amiket a klubtagoknál lehet beszerezni. Ezenfelül a Fehér Rózsa étteremben, a Dömötöri és a Hoffer cukrászdákban, a Pink Beauty szépségszalonban, valamint a VLS oktatási és vizsgaközpontban is hozzá lehet jutni a jegyekhez – részletezte az elnök.

Budai József hozzátette, az online műsor „kivitelezésében” és a műszaki feltételek megteremtésében nagyban számítanak Boronkay Gusztáv tagtársukra, aki profi filmes szakember. Lesznek ünnepi köszöntők, előre felvett kulturális műsorok az általuk támogatottak közreműködésével, és élőben a tombolasorsolás.

A virtuális bált január 22-én 19 órától a https://sopron.lions.hu/bal2021 oldalon lehet megtekinteni. A Lions Club Sopron tagjai kérik, hogy akinek lehetősége van, tombolaszelvények vásárlásával támogassa kezdeményezésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában