Gyömöréről indult, búcsúlevelet is hagyott

2021.01.06. 14:13

Öngyilkosjelölt nyomába eredtek a mentőkutyások, még időben rátaláltak a 40 éves férfira Győrben

Délután egy óra körül kezdték meg a keresést, három óra múlva meg is találta a Kulcsár Kutató-mentőkutyás Szolgálat a rendőrséggel és a polgárőrökkel közösen azt a férfit, aki reggel azzal az üzenettel ment el otthonról, hogy többé őt nem látják. A nyomok Gyömöréről Győrbe, a szabadhegyi vasútállomásig vezettek.

kisalfold.hu

Sikeres volt az első idei bevetés – A keresőkutyák gyorsan felvették a nyomot és elvezették a keresőket a gyömörei állomásra.

Gyömöréről indult el kedd reggel, és kora este Győrben, a szabadhegyi vasútállomás közelében találták meg azt a 40 éves gyömörei férfit, aki feltehetően öngyilkossági szándékkal tűnt el otthonról. Ezt egyrészt az üzenete valószínűsítette, amely szerint „őt többé nem látják”, másrészt már nem ez volt az első hasonló esete. A rokonság értesítette a rendőrséget, ők aztán riasztották a kutyás keresőcsapatot, akik két szakemberrel és két keresőkutyával érkeztek Gyömörére. Közben a kutatásba a győri, a soproni kapitányság, a téti rendőrőrs munkatársai és a polgárőrség is bekapcsolódott.

– A kutyáink – Lendon és Floyd – gyorsan felvették a nyomot és elvezettek bennünket a gyömörei állomásra, ahol aztán ez a nyom megszakadt, vélhetően vonatra szállt a keresett személy – mondta az esetről Kulcsár József, a Kulcsár Kutató-mentőkutyás Szolgálat Alapítvány vezetője. – A rendőrség ekkor ellenőrizte a mobiltelefon cellainformációit, és ez alapján azt feltételezték, hogy Győrbe utazott a férfi, ezért mi is a győri szabadhegyi vasútállomásra mentünk, ahol próbáltuk újra felvetetni a kutyákkal a szagot.

Az állomáson a gyömörei házból hozott szagmintát mutatták meg ismét a kutyáknak. Ennek segítségével Floyd, a nyomkövető kutya hamarosan meg is találta a férfit, akit a rendőrségi igazoltatás után a közben értesített mentők kórházba szállítottak.

Kulcsár József elmondta, ez volt a 2021-es évben az első bevetésük, igaz, nagyon nem jöttek ki a gyakorlatból, mert a tavalyi év végén megszaporodtak a hasonló esetek a szolgálatuk tevékenységi területén, amelyhez Győr-Moson-Sopron megye is hozzátartozik. Azt is elmondta, az elmúlt esztendőben összesen 36 bevetésen vettek részt, ezek közül 25 volt regisztrált, bejelentett akció, amely során a hatóságok kérték a segítségüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában