Közélet

2021.01.21. 15:04

Minden igénylő kapott tűzifát Szanyban

A „szociális tüzelő” programban részt vevő önkormányzatok kiosztották a helyi rászorulóknak a tűzifát. A kezdeményezés tapasztalatairól Funtek Jánost, Szany jegyzőjét kérdeztük.

Cs. Kovács Attila

A szanyi önkormányzat a kezdetektől résztvevője a szociális tüzelőanyag programnak. Tavaly karácsonyig, illetve idén év elején összesen 101 köbméternyi fát osztottak ki. A helyi rendelet jövedelemhatárhoz köti a lehetőséget.

– Hányan kaptak fát Szanyban?

– Az önkormányzathoz hetvenhét igény érkezett, valamennyit teljesítettük is – válaszolt Funtek János jegyző.

– Egy-másfél köbméternyit kaptak az érintett háztartások.

untek János, Szany jegyzõje. Fotó: Cs. Kovács Attila

– A kiszállítást hogyan oldják meg?

– Az önkormányzat kisteherautójával a községgazdálkodás munkatársai viszik ki a házakhoz. Nagy segítséget kaptunk az önkéntes tűzoltóktól, akik a vastagabb fák fűrészeléséből vették ki a részüket. Így kaptak méterfát és kuglit is a rászorulók.

– Hogy látja, mekkora segítség ez egy-egy családnak?

– Idős, egyedülálló nyugdíjasok, illetve nagycsaládosok kapnak a támogatásból elsősorban. Nyilván a több jobb lenne, ám azt hiszem, hogy az az egy-másfél köbméternyi fa is jelentős segítséget jelent, amiben részesültek a kérelmezők. Jó minőségű keményfát tudtunk kiosztani, és szerintem minden segítség jól jön ezeknek a családoknak. Úgy látom, örülnek neki, és minden évben számítanak is rá. Legalábbis az igények már jóval a határidő lejárta előtt megérkeznek a polgármesteri hivatalba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában