Győri strand

2021.01.25. 08:42

Megkezdték a győri a strand felújítását – Fotókon mutatjuk, milyen most kint és bent

A régi strand bontásával elkezdődött a vízi élménypark építése Győrben. Olvasóinktól naponta kapunk új fotókat a látványos munkálatokról. A fürdő már 1931-ben, az átadás évében egyedülállónak számított elhelyezkedése és klórtisztításos technológiája révén. Újjászülető utódja is különleges lesz, a vízi élménypark 2022 végére, 2023 elejére készül el.

D. Pusztai Andrea

Fotó: Nagy Gábor

Forrás: Kisalföld

Fotó: Nagy Gábor

A meglévő élményfürdő felújítását, a parkolás és az árvízvédelem kiépítését magába foglaló beruházást a Modern Városok Program 21,3 milliárd forinttal támogatja. A győri strand felújítása és vízi élményparkká fejlesztése 2017-ben került a Modern Városok Programba. Akkor még volt remény arra, hogy 2020-ra elkészül. Az események azonban lelassultak, tavaly év elején még csak a tervek álltak rendelkezésre, pedig közben a beruházást kiemelt jelentőségűvé is nyilvánította a kormány. A projekt támogatásáról novemberben született döntés, a keret 21,3 milliárd forint.

Előkészületek

A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárást a soproni székhelyű Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. és a győri Euro Geneál Zrt. alkotta F-E Győri Vízi Élménypark Konzorcium nyerte meg. Néhány hete átvették a munkaterületet, és hozzáláttak az előkészületekhez a kerítésen belül és kívül, a parkolóban is. Utóbbi különösebb fennakadást nem okoz, mivel a járvány miatt zárva van a Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő, a gyógyászat pedig függetlenül, külön épületben most is üzemel.

 

Új árvízvédelmi mű

A beruházás első üteme a bontás, ezt látják azok, akik elsétálnak a strand mellett, vagy lenéznek a Jedlik hídról. A következő feladat az új árvízvédelmi mű megépítése, aztán az élményfürdő bővítése lesz, a továbbiakban az új uszoda és a vízi élménypark kialakítása, a műemléki részek felújítása, a Fürdő tér átalakítása, az összekötő folyosó megépítése a gyógyászati részleggel, végül a parkoló és az utak.

Az A1 építésziroda által készített tervek szerint teljes átalakuláson megy keresztül a strand. A teljesség igénye nélkül néhány részlet: megépül egy óriásszifont formázó csúszdatorony lifttel és egy panorámamedence pazar kilátással. Lagúnamedence pezsgőágyakkal, szaunaudvar, külön pihenőtér, fedett úszómedence és tanmedence. A négy évszakos gyerekrészleg tervei igazi élményparadicsomot ígérnek. A vendégekről a Jedlik fröccsbár, a Szent-Györgyi C-vitamin bár, egy melegkonyhás önkiszolgáló étterem és strandbüfé gondoskodik.

 

Fürdő tér teraszokkal

A Hajós Alfréd által tervezett, műemléki védelem alatt álló főépület öltöző helyett vendéglátó és kiszolgáló feladatokat kap. Épül egy több mint száz négyzetméteres színpad is. A parkoló bővül, keleti oldalán a jelenlegi töltés mentén és annak magasságában új parkolólemez épül 300 autónak elegendő hellyel. A felszínen további, több mint 200 parkolót alakítanak ki. A Fürdő tér teraszokkal tagolt, városias térré alakul.

https://www.kisalfold.hu/helyi-ertek/tudosito/ujja-szuletik-a-gyori-strand-elkezdodott-213-milliardos-felujitas-olvasoi-fotok-10589929/?fbclid=IwAR0QAQkvAbSgkOWgltfOGf59Xgp6PvpJLKfI-9HcH39obYt8edlLdALbl84

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában