Közlekedés

2021.01.21. 14:56

Jelzőlámpa lenne a Terv utcában Mosonmagyaróváron

Több baleset is történt a Szekeres Richárd és a Terv utca kereszteződésében, ahol az önkormányzat jelzőlámpás rendszer kiépítését tervezi. A beruházást a tavalyi évben egy sikertelen pályázat, idén forrásszűke akadályozza Árvay István polgármester tájékoztatása szerint.

Mészely Réka

Forrás: Pixabay

MosonmagyaróvárA napokban több, akár személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a Terv utca és a Szekeres Richárd utca kereszteződésében. Az egyik baleset során három személy sérült meg.

A Kisalföldben többször írtunk már arról, hogy a mosonmagyaróvári önkormányzat több csomópont átépítését tervezi a városban, köztük elsőként a fenti helyszínen. Év végi interjúnkban Árvay István polgármester azt emelte ki:

„A csomóponti fejlesztések estek áldozatul a költségcsökkentésnek, részben a forráshiány, részben a rendkívüli helyzet okozta időszűke miatt.”

Most újból a városvezetőhöz fordultunk: „A Terv utcai csomópont jelzőlámpás kialakítására vonatkozóan a terveket elkészíttettük. A beruházást a tavalyi évben egy sikertelen pályázat, idén forrásszűke akadályozza.

Felkértem a közútkezelőt, hogy táblázással, felfestésekkel igyekezzenek a közlekedők figyelmét felhívni a veszélyhelyzetre” – szögezte le a polgármester.

Hozzátette: „A Cserháti utca–Malomszer kereszteződésben, valamint a hozzá kapcsolódó út GOA hídtól a parki hídig terjedő szakaszán a közútkezelővel közös beruházást tervezünk.„

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában