A szervezet új, a szemlélet más, de a feladatok a régiek

2020.12.18. 08:35

Nem tétlenkednek a városrendészek Győrben

Eltüntettek jó néhány roncsautót és lebuktattak több zugszemetelőt. Bő két hete dolgoznak a városrendészek, de már hívta őket segítségül trafikos a záráshoz, az egyik járőrözés alkalmával pedig patkánymérget szúrtak ki a parkban.

D. Pusztai Andrea

Új szervezet – A városrendészekkel harmadik hete találkozhatnak a győriek.

Forrás: Kisalföld

Fotó: Huszár Gábor

December elseje óta éjjel-nappal járőröznek a győri városrendészek és már telefonon is elérhetők. A 96/550-730-as telefonszámon napközben fogadják a hívásokat, észrevételeket, kérdéseket.

– A szervezet új, a szemlélet más, de a feladatok ugyanazok, mint a korábbi közterület-felügyeleté. A győriek bármilyen közterülettel, közvagyonmegőrzéssel kapcsolatos ügyben kereshetnek bennünket – tájékoztatta lapunkat Miletics Mór, a városrendészet szakmai igazgatója, aki kérésünkre az elmúlt időszakot is értékelte.

– Az első hetek igazolták a szervezet munkájához fűzött reményeket, elvárásokat. Együttműködünk a rendőr kollégákkal, mind több a kapcsolódási pont a társszervekkel: a Győr-Szollal, a GYHG-vel, a Pannon-Vízzel. A távlati cél az, hogy egységet alkossanak az önkormányzati szervek, hogy gyors és pontos információáramlás segítse az összefogást. Voltak már sikeres intézkedéseink illegális szemetelőkkel szemben és közreműködtünk roncsautók elszállításában. Az egyik járőrözés alkalmával a rendészeink patkánymérget fedeztek fel az egyik parkban, szerencsére még azelőtt tudtak gondoskodni a felszámolásáról, mielőtt baj lett volna. A hajléktalanokra ebben az időszakban különösen odafigyelünk. Mivel életvitelszerűen nem használhatják a közterületet, abban próbálunk segíteni, hogy utat találjanak az ellátórendszerhez. Ez a tevékenységünk a jövő hónaptól a tervek szerint szakmai segítséggel kiteljesedik.

Megkérdeztük azt is, hogy fogadták a győriek a városrendészeket, akiknek kissé marcona külsőt kölcsönöz az egyenruha és a felszerelés, különösen a maszkkal együtt.

– A rendészek nagy igazságérzettel és törvénytisztelő hozzáállással végzik a munkájukat, ami valljuk be, nem kiskacsafürdetés. Nem kedvesnek kell tűnniük, hanem határozottnak, jogszerűnek és szakszerűnek, tükrözve, hogy mindent elkövetnek Győr városáért, a biztonságért, a tisztaságért – mondta a szakmai igazgató, hozzátéve: a rendészeket gyakran megszólítják az utcán és bátran fordulnak hozzájuk segítségért. Az egyik dohánybolt alkalmazottja például arra kérte őket, hogy záráskor látogassanak vissza a környékre, mert néha akadnak, akik nehezményezik, hogy hét óra után nincs kiszolgálás. Az emberek tudják, hogy értük vagyunk – mondta Miletics Mór.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában