belvárosi rehabilitáció

2020.12.22. 15:41

Megindult a forgalom – Félmilliárdból elkészült Sopronban a Várkerület második szakaszának felújítása – fotók

Visszaadták a forgalom számára a hosszú ideje felújítás alatt lévő Várkerület második szakaszát kedden délután.

kisalfold.hu

Fotó: Máthé Daniella

A munkálatokat több mint félmilliárd forintos állami finanszírozásból, a Zöld Város program keretében valósították meg. Az Ötvös utcától a Széchenyi térig terjedő szakaszon most már az az arculat tükröződik, amilyen a Várkerület középső szakasza a 2015-ös átadása óta.

A felszín alatt a közművek állapota nem volt megfelelő, ezért a kivitelezők a tervezetthez képest később, de még így is a vállalt időn belül elkészültek a munkálatokkal.

A felújításnak köszönhetően a járda a korábbinál jóval szélesebb lett, így új közösségi terekkel gazdagodott a város, ami a környező vállalkozásokra is kedvezően hathat a jövőben. A munkálatok során fontos szempont volt, hogy az itt lévő fákat megóvják, így azok a közeli gyógyszertár és a Széchenyi-palota mellett is megmaradtak. Emellett új, klímatűrő fákat is ültettek.

A korábbi közvilágítási rendszer helyett a Várkerület középső szakaszán lévőkkel azonos LED utcai lámpákat szereltek fel. A Várkerület külső oldalán kialakított kerékpárút folytatódik a Széchenyi térig, ahol egy forgalomlassító szigettel, új, gyalogos- és kerékpáros átkelő vigyáz az itt közlekedők biztonságára. Emellett új padokat, szemeteseket és kerékpártárolókat helyeztek el, így a terület a koronavírus-járvány megfékezése után rendezvények helyszínéül is szolgálhat.

Farkas Ciprián polgármester az eseményen elmondta, néminemű munkálatokra kell még számítani a járdán. A buszok egyelőre nem haladnak erre, a tömegközlekedés egy később egyeztetett időpontban áll vissza, a megállók környékén a térburkolat elhelyezése még hátra van.

A polgármester kifejezte köszönetét a soproniaknak, akik türelmet tanúsítottak a kivitelezési munkák ideje alatt. Hozzátette: az elkészült szakasz a város egyéb pontjain vissza duzzadó forgalomra is pozitív hatással lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában