Karácsonyi ajándék hetvenhat rászorulónak

2020.12.15. 14:10

A gyerekek után az idős rászorulókat is megajándékozza a soproni önkormányzat

Jelképesen két rászorulónak adott át ajándékcsomagot Farkas Ciprián polgármester és Csiszár Szabolcs alpolgármester tegnap a Soproni Szociális Iroda ügyfélszolgálatán.

kisalfold.hu

Fotós: Tamas Griechisch

Fotós: Tamas Griechisch

- A Karácsony közeledtével az önkormányzat minden évben megajándékozza a szociális rendszerben nyilvántartott családokat, gyerekeket és felnőtteket – mondta el Farkas Ciprián. Előbbiek ajándékait múlt héten már átadták, most elkezdték összesen hetvenhat, főleg idős és egyedül élő rászoruló megajándékozását is.

A járványügyi intézkedések miatt idén nem nagy esemény keretében, hanem keddtől csütörtökig, negyed óránként egyeztetett időpontra érkezve vehetik át ajándékaikat az arra jogosultak, így vigyázva a társadalmi távolságtartás szabályának betartására.

A rászorulóknak Farkas Ciprián polgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester és Nagyné Graf Tímea, az iroda munkatársa adta át az ajándékcsomagot. (b-j: Nyári Mária, Nagyné Graf Tímea, Csiszár Szabolcs, Farkas Ciprián)
Fotó: Griechisch Tamás / Kisalföld

A szociális iroda munkatársaitól és Csiszár Szabolcstól megtudtuk, a kis dísszel ellátott egyszerű papírtáskában főleg finomságok rejtőznek: kávé, tea, kakaó, piskóta, sós ropogtatni való, puding, csokoládé és keksz. Emellett a közelgő új évre való tekintettel mindenki kap egy 2021-es naptárt, valamint egy illatgyertyát, mellyel karácsony estéjén meghittebb hangulatot lehet varázsolni. Az önkormányzat ezen kívül minden átvevőt egy tíz ezer forintos vásárlási utalvánnyal ajándékoz meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában