Leninteleníti a várost

2020.11.06. 12:06

Újabb Lenin út táblát vert le Dézsi Csaba András Győrben – Videó, fotók

kisalfold.hu

2020.11.06 Lenin t Tbla leverse Baross Gbor Utca 57/b Dr Dzsi Csaba Andrs Gyr Polgrmestere Fot: Nagy Gbor Kisalfld Gyr

Forrás: Kisalföld

Fotó: Nagy Gábor

Dézsi Csaba András úgy fogalmazott, a rendszerváltás folyamata lassan befejeződhetne azzal, hogy eltávolítják a közterületekről azokat a jelképeket, azoknak a neveit, akik Magyarországon és Európában millióknak tették tönkre az életét, és vér tapad a kezükhöz. „Legyen ez utcanév tábla, vagy emléktábla, ezt minden esetben meg fogjuk tenni” – hangsúlyozta a polgármester.

 

Először október 23-án verte le az utcatáblát a polgármester, akinek példáját már követték a lakók. Dézsi Csaba András elmondta, hogy a Baross út 44 számú házáról néhány napja a lakók távolították el a Lenin út táblát, amit bekérnek tőlük, és át fogják adni a múzeumnak. Most Pedig az 57/b házról vette le a táblát a polgármester.

„Átnevezhetnénk a Lenint Lenonra, de maradjunk Baross Gábornál” – viccelődött a polgármester. Hozzátette: „Lenin csak bajt hozott a nyakunkra, Baross Gábor viszont rengeteg jót hozott a városba”.

:

https://www.kisalfold.hu/kozelet/helyi-kozelet/lekerult-lenin-ut-tabla-a-baross-ut-egyik-hazarol-gyorben-10355596/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában