oktatás

2020.11.23. 08:28

Új nevet kapott a Móra-iskola Győrben

Ez év nyarán új szakasz kezdődött a Móra-iskola életében: a középiskola önállóvá vált Győri SZC Sport és Kreatív Technikum néven. Az elnevezés utal a harminc éve középfokú képzést folytató intézmény szakterületeire. Az általános iskolai oktatás továbbra is őrzi a kiváló magyar író nevét.

Szeghalmi Balázs

Fekete Szabolcs, a Győri SZC Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója és Csengeri Mária, a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum igazgatója a nagymúltú oktatási intézmény kapujában. Fotó: Csapó Balázs

Fotó: CSAPO BALAZS

Olimpiai bajnokok alma matere

„A folyamatos megújulás, az új kihívásoknak való megfelelés mellett az iskola ragaszkodik hagyományaihoz. A sport ágazatú osztályokban számos, országosan és nemzetközileg is kiemelkedő élsportoló végzett az évek során – köztük hazánk olimpiai bajnokai –, akik sokra értékelik karrierjük megalapozásában a tanulmányaik alatt tapasztalt, toleráns pedagógusi magatartást iskolánkban” – kezdte Csengeri Mária.

A középiskola igazgatója hozzátette: jelenleg a sport területén sportedző-sportszervező és fitnesz-wellness instruktor szakembereket képez az iskola, melyhez kiegészítő ismeretként a svédmasszázs elméletét és gyakorlatát, illetve az egészségtudatosság megalapozását kínálja.

A tudás a fiataloké

A kreatív ágazatban a vizuális és esztétikai érzékenységgel rendelkező fiatalok tanulnak, akik leendő dekoratőrként és nyomdaipari technikusként ismerkednek a dekoráció, a fényképezés, a grafika, a nyomdai szöveg- és képszerkesztés világával, ezek modern informatikai hátterével, elterjedt szoftvereivel.

Az elsajátított tudás a fiatal szakemberek alkotó fantáziájával társulva látványos, egyedi ötletekben ölthet testet, mint például kirakatok, rendezvények arculata, külső és belső terek látványterve, dekorációk, feliratok képében.

Fekete Szabolcs, a Győri SZC Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója és Csengeri Mária, a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum igazgatója a nagymúltú oktatási intézmény kapujában. Fotó: Csapó Balázs

Új névadón gondolkoznak

„A Sport és Kreatív Technikum nemcsak a diákjait készíti fel az élethosszig tartó tanulásra, a szakmai tudás állandó frissítésére, hanem maga az intézmény is folyamatosan megújul, igazodik a munkaerőpiac változásaihoz” – közölte Csengeri Mária. Arra a kérdésünkre, hogy az adyvárosi középiskola felvehet-e új névadót a jövőben, az igazgató úgy válaszolt: „igen, van tervünk, de konkrétumot egyelőre nem szeretnék elárulni ez ügyben”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában