Járvány

2020.11.17. 19:14

Koronavírus – Mintegy 250 fertőzött van a győri kórházban – Mindenkit el tudnak látni

Dr. Dézsi Csaba András polgármester győri Covid-19 híradójában megszólalt Dr. Tamás László János, a Petz-kórház főigazgató főorvosa, aki a neki feltett kérdésekre is válaszolt.

kisalfold.hu

„Mindenkit el tudnak látni a győri kórházban, de akinek nem sürgős a problémája, érdemes telefonon vagy e-mailben megkeresni az orvost”- emelte ki Dr. Tamás László János. Felhívta a figyelmet továbbá a telemedicina lehetőségére, valamint az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térre, ahol javaslatokat, ambuláns lapokat is elérhetnek a betegek.

A Szent Imre úti rendelő előtti sorban állással kapcsolatban azt javasolja, mindenki pontban az időpontjára érkezzen, ezzel elkerülhető a tumultus.

Dr. Tamás László János elmondta: a kismamákra különösen vigyáznak a kórházban. A korábbiakhoz hasonlóan külön kapun, külön laboratóriumban, külön vizsgálóban fogadják a várandós nőket. Szülés előtt koronavírus-gyorstesztet végeznek rajtuk, amennyiben ez negatív, egy újabb, PCR-tesztet. Változatlanul egy közeli hozzátartozó jelen lehet a szüléskor, rajtuk nem szükséges külön tesztet végezni.

Elmondta: a Petz-kórház a megyei betegek számára nyitott. Jelenleg 250-260 covidos fekvőbeteget ápolnak szeptember elseje óta. Eddig összesen 1500 covidos beteget ápoltak a kórházban, közülük 150-en haltak meg az elmúlt hónapokban. Az intenzív osztályra került betegek halálozása 40-45% körüli.

A betegeket 21 osztályon helyezték el. Hozzátette: hármas ellátórendszerük van. Egy fertőzőbetegség-ellátó, egy alaprendszer, illetve olyan, ahol a fertőzött beteg valamilyen alapbetegséggel él.

A PAMOK-ban kezelt covidos betegek 80%-a Győr-Moson Sopron megyei. Dr. Tamás László János kiemelte: a győri kórház dolgozói bírják a munkát, és felkészültek a még nagyobb leterheltségre is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában