0-24

2020.11.10. 14:00

Győr-Moson-Sopron megyében is téli üzemmódra váltott a Magyar Közút

A megyében 1857 kilométer utat kezel a társaság öt mérnöksége.

kisalfold.hu

A 2020-2021-es téli szezonban a megyei közúthálózaton összesen 73 munkagépet (nehézgépjárművek, rakodógépek, hómarók) és 235 dolgozót mozgósíthatnak. A közútkezelő az összes mérnökségén feltöltötte a sótárolókat, így a megyénkben összesen mintegy 8800 tonna útszóró só, 90 tonna kálcium-klorid granulátum, több mint százezer liter kálcium-klorid oldat és közel száz tonna érdesítő anyag áll a szakemberek rendelkezésére kezdőkészleten, melyek pótlása keretszerződésekkel az egész téli időszakban biztosított. Ezen kívül azokon a szakaszokon, ahol az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagyobb a hófúvások előfordulási lehetősége, ott hófogórácsokat és hálókat helyeznek ki, ez a megyében összesen 45 kilométernyi útszakaszt érint. Emellett összesen több mint közel negyven kilométeren hófogó erdősávok is találhatóak a közúthálózat mentén.

Minden év november 10. napjától téli üzemmódra vált a Magyar Közút Nonprofit Zrt., ez az idei évben sincs másként. Így országosan 19 megyei igazgatóságán, 94 mérnökségén és a központi irányításban is 0-24 órás szolgálatra állnak át a szakemberek. A következő hónapokban mintegy 4000-en dolgoznak váltott, 12 órás műszakokban a szükséges téli útüzemeltetési feladatok ellátásán, koordinációján az országban.

Az országos, mintegy 32 ezer kilométernyi gyorsforgalmi-, fő- és mellékút üzemeltetéséért felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén is november 10-től kezdődően az enyhe őszi idő ellenére, a jogszabályi előírások szerint az ország teljes területén téli üzemmódra, ezzel együtt 0-24 órás szolgálatra váltott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában