Fokozott óvatosságot kér

2020.11.19. 16:04

Gulyás Gergely: az ingázókat nem érintik az osztrák szigorítások

Ahol a napi ingázások száma rendkívül magas, ott kifejezetten rosszak a fertőzöttségi adatok. A kormány jövő szerdán dönt arról, hogy szükség van-e további szigorításokra.

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Magasi Dávid

Szerdán ülésezett a kormány, ezt követően ma Kormányinfót tartott Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ezen elmondta, hogy az Ausztriában dolgozó magyarokat nem érintik a napokban életbe lépett osztrák járványügyi szigorítások.

Gulyás Gergely kérte a napi rendszerességgel Ausztriába járó dolgozókat, hogy fokozottan tartsák be a védekezési szabályokat, mert a fertőzések területi elhelyezkedésénél azt látni, hogy az ország egészében jelen van a fertőzés, de az osztrák határ mentén, ahol a napi ingázások száma rendkívül magas, ott kifejezetten rosszak a fertőzöttségi adatok.

A miniszter közölte azt is, hogy jövő hét szerdán fogja a kormány az eddigi intézkedések hatásait értékelni, és döntenek majd arról, hogy szükség van-e további intézkedésekre vagy sem.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott: “Bízunk benne, hogy nem kell radikálisabb intézkedéseket hozni.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában