Állatok kényelemben

2020.10.13. 14:31

Hőszigetelést kapnak a kennelek télire a Győri Állatmenhelyen – fotók

Az ősz beköszöntével a Győri Állatmenhelyen is megsokszorozódnak a feladatok.

Simon Roberta

Fotó: Huszár Gábor

Fotó: HUSZAR GABOR

– Megkezdtük a külső és a belső kennelek téliesítését. A kinti kennelek fekhelyeit hetente rendszeresen friss szalmával béleljük ki – mondta el Hegyiné Finszter Szilvia, a Győri Állatmenhely vezetője.

– A főépületünk belső tereit, mint a vizsgálót, a műtőt és a lábadozóhelyiséget, valamint a belső kenneleket pelletkazánnal fűtjük. A menhelyen a 122 kennelből 80 külső kennelt a szalmabélés mellett forgáccsal borítjuk, az erre allergiás kutyák számára bélelt kutyaházat biztosítunk. Az ajtókra plexifalat és hőfüggönyt szerelünk, ami jól véd a szél, a hó és az eső ellen. A három cicaelkülönítőben pluszinfrapaneleket is felszereltünk, de van olyan helyiség, ahol hűtő-fűtő klímával biztosítjuk a meleget az állatoknak – mondta Hegyiné Finszter Szilvia.

Száznegyven kutya folyamatos ellátásáról gondoskodnak.

A győri menhely főépületében elkezdődtek a felújítási munkálatok. A külső, régi homlokzat tönkrement hungarocell szigetelését eltávolították, helyére Ytong- és Porfix-falazatot helyeznek, ami védi majd a kutyákat a változékony időjárástól.

– A kenneleket és a házakat az állatok korához és méretéhez választjuk meg. A kisebb ebek szőrzete egyrétegű, ezért ők bent tartózkodnak és kutyaruhát is kapnak sétáltatáskor, hogy a melegből a hirtelen hidegben futkározás miatt nehogy megfázzanak. Két 14 éves kutyánk van a menhelyen, Bundás és Gordon, nekik most egybenyitjuk a külső és belső kennelt. Így tágasabb és szabadon átjárható helyiséget kapnak – tette hozzá Szilvia.

Az állatok táplálása is fontos ilyenkor, minimálisan emelik az ételadagokat kalória- és energiadúsabb keverékkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában