Még ózongenerátort is bevetnek

2020.10.29. 06:38

Gőzerővel fertőtlenítenek az iskolákban Győr-Moson-Sopronban – videós riport, fotók

Az idei tanévben kiemelt fontosságú az iskolákban a higiénikus környezet biztosítása. A mindennapi takarítás mellett, a tanítási szünetekben fertőtlenítő nagytakarítást végeznek az összes intézményben.

Sperling Krisztina

Forrás: Kisalföld

Fotó: Cseh Róbert

A Győri Gárdonyi Géza Általános Iskolában néztük meg, hogy hogyan zajlik a munka:

Sok kihívással indult ez a tanév. Megváltoztak a mindennapi rutinok – az, hogy hogyan jövünk be, hogyan mozgunk az iskolában; vagy hogy hogyan tartjuk a kapcsolatot a szülőkkel, ez mind-mind átalakult. Igaz ez a takarítás rendjére is. Az intézkedési terv egyértelmű utasításokat fogalmaz meg az iskolák számára – mondta el Gecsei Kolos, a Győri Gárdonyi Géza Általános Iskola intézményvezetője.

Kiemelte, hogy a tanév fertőtlenítő nagytakarítással kezdődött, és azt követően is folyamatos fertőtlenítő takarítást kell végezni. A Gárdonyiban a takarítást külső vállalkozó végzi. Változás a korábbi évekhez képest, hogy most napközben is folyamatosan fertőtlenítik a takarítók azokat a felületeket – a kilincseket, nyílászárók, kapcsolók környékét, korlátokat – amelyeket a gyerekek megérinthetnek.

Gecsei Kolos hangsúlyozta, hogy komoly pedagógiai feladat, hogy folyamatosan tudatosítsák a gyerekekben az alapvető higiéniai szabályok betartásának, kiemelten a kézmosás fontosságát.

Bauer Attila, ügyvezető elmondta, hogy Győrben jelenleg hét intézményben látják el a takarítási feladatokat napi szinten. Már régóta olyan tisztítószereket használnak, amelyeknek fertőtlenítő hatásúak, ezért ez nem jelentett számukra változást a korábbi időszakhoz képest. Most az őszi szünetben annyi változás történik, hogy magasabb koncentrációjú, hosszabb behatási idejű szerekkel is lemossák a felületeket. Annak érdekében, hogy teljesen biztonságos környezetbe térhessenek vissza a gyerekek, ózongenerátorral is kifertőtlenítik a tantermeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában