Helyi közélet

2020.10.27. 08:48

Ezért gőzölög a csatorna Győrben a Jókai utcában

A győri Jókai utca felújítása során úgy döntöttek a szakemberek, hogy a szűk belvárosi utca alatt 4–5 méteres mélységben húzódó szennyvízcsatornát csőbéleléssel újítják fel.

kisalfold.hu

20201021 Győr Útfelújítás a Jókai utcában, Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

– Többször sikeresen használtuk ezt az új módszert – tudtuk meg Lipovics Jánostól, a Pannon-Víz zrt. győri üzemmérnökség vezetőjétől.

– Az eljárás különösen előnyös ott, ahol viszonylag kevés hely áll rendelkezésre, mélyen van a csatorna és sok más közművezeték, kábel alatt legalul van a felújítandó csatornánk. A Jókai utcában mindhárom feltétel teljesült. Három építési szakaszban végezzük a munkát. Az elsővel, a Zechmeister utca és a Bajcsy-Zsilinszky út közti szakasszal néhány hete végeztünk. A hosszú hétvége előtt lezajlott az Árpád út és a Szent István út közti szakasz bélelése. A hosszú hétvégén többszöri, nagyon alapos átmosással megtisztítottuk a harmadik, befejező szakaszt: az Árpád út–Bajcsy-Zs. út csomópontok közti százméteres csatornarendszert.

Ma délelőtt a szakembergárda egy különleges behúzószerkezettel juttat be a csatornába műgyantával átitatott bélelőanyagot. A bélelés alatt egy dízelüzemű ideiglenes átemelő is működik majd, föld feletti vezetéken fogjuk elvezetni a szennyvizet. Az okozott kellemetlenségért a lakók és az arra közlekedők türelmét, megértését kérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában