közlekedés

2020.09.03. 12:48

Megújulnak Tómalom és János-telep útjai Sopronban – fotók

Mintegy huszonötezer négyzetméteren újulnak meg Tómalom és János-telep üdülőövezeti és gyűjtőútjai. Nem lesz por és sár, javul az ott élők életminősége. A városrész régi óhaját teljesíti az önkormányzat.

kisalfold.hu

Fotó: Magasi Dávid

A Tómalom és János-telepi útfelújítás keretében az utak portalanítást, felületi zárását végzi el a kivitelező Strabag Zrt. A tömörített murvára két-három rétegben kerül bazaltzúzalék és bitumen. A közel százmillió forintos beruházás során 25 ezer négyzetméteren újulnak meg a városrész útjai az üdülőövezeti és a gyűjtőutakra koncentrálva. A munkák három hete kezdődtek és még két hétig tartanak.

 

- A város vezetése folyamatosan meghallgatja az emberek véleményét, hogy lássuk hol kell beavatkozni, mit kell fejleszteni – mondta a csütörtöki sajtótájékoztatóján Farkas Ciprián polgármester. – A legtöbb problémát a közlekedéssel és az utak állapotával kapcsolatban fogalmazták meg a soproniak, ezért is tartjuk kiemelten fontosnak a közlekedési infrastruktúra fejlesztését. Városszerte felújítások zajlanak, például az Ibolya úton és a Kőfaragó téren, emellett megújultak az Ágfalváról, Harkáról és Balf felől bevezető utak is. Jó ütemben épül az M85-ös gyorsforgalmi, amit hamarosan használhatunk majd. Az Árpád utcai parkolóház építésével szintén a soproniak jogos igényeit elégítjük ki – tette hozzá a polgármester.

- A tómalmiak régi óhaját teljesítjük az utak rendbetételével. Végre nem lesz por és sár, így nagymértékben javul a lakosok életminősége, és azok is örülhetnek, akik sportolás, kikapcsolódás, strandolás céljából látogatnak ide. Egyszerre minden nem megy, lépésről lépésre haladunk, most az üdülőövezeti és a gyűjtőutakon dolgoznak a kivitelezők – egészítette ki a polgármester által mondottakat Simon István alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője. Egyben arra is figyelmeztetett, hogy a jobb utak nagyobb forgalmat és nagyobb sebességet generálnak, ezért az eddigieknél is jobban vigyázzon, körültekintőbben vezessen mindenki. Figyeljenek arra is, hogy a városrészben mindenhol jobbkéz-szabály van érvényben. – tette hozzá Simon István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában